Αλιμάκι Κυπαρισσίας: Αντιδράσεις για τον παράνομο σκουπιδότοπο στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ

Αλιμάκι Κυπαρισσίας: Αντιδράσεις για τον παράνομο σκουπιδότοπο στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από κατοίκους της Κοινότητας Ραχών, καταγόμενους από Μύρου και Αλιμάκι και ιδιοκτήτες χωραφιών στην ευρύτερη περιοχή από την οριακή κατάσταση του παράνομου σκουπιδότοπου στον ήδη αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι.

Ο παράνομος σκουπιδότοπος βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο και φοβούνται πως υπάρχει μέχρι και κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από αυταναφλέξεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, επειδή ο χώρος έχει γεμίσει σκουπίδια που εναποτίθενται ανεξέλεγκτα. Μάλιστα, λένε ότι ο παράνομος σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι συνιστά ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, αφού υποβαθμίζεται και καταστρέφεται το περιβάλλον, με συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα και τη γη, τις καλλιέργειες, αλλά και την ίδια την ποιότητα της ζωής στην περιοχή.

Σημειώνουν δε ότι το 2018, για το νέο παράνομο σκουπιδότοπο που ο ίδιος ο Δήμος Τριφυλίας έχει δημιουργήσει δίπλα στον παράνομο ΧΑΔΑ που αποκαταστάθηκε, επιβλήθηκαν δύο φορές διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου επί Τατούλη. Μόλις δε στις αρχές του Μαΐου του 2020 ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επέβαλε νέες διοικητικές κυρώσεις και νέο χρηματικό πρόστιμο, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Πλέον η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο τραγική και στην περιοχή απορούν πώς ο κ. Νίκας, που επέβαλε διοικητικές κυρώσεις, είναι ο ίδιος άνθρωπος που έστειλε χωματουργικό μηχάνημα της Π.Ε. Μεσσηνίας επί μήνες για να σπρώχνει τα σκουπίδια στον παράνομο σκουπιδότοπο… 

Του Ηλία Γιαννόπουλου