Απεργιακό συλλαλητήριο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Απεργιακό συλλαλητήριο  ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

«Όχι σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο εκπαιδευτικός κόσμος ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια. Ακολούθησε, δε, διαδήλωση ως το Διοικητήριο, όπου επιδόθηκαν ψηφίσματα στους εκπροσώπους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κεντρική πλατεία μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Σωτήρης Ξανθάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, Κατερίνα Μπαλαμπάνη.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί είχαν προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ την κινητοποίηση στήριξε και η ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας.

Βασικά αιτήματα είναι:

-Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο

-Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ταυτόχρονα, η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε νέο συλλαλητήριο και συναυλία, σήμερα στις 19.00, στη Βουλή.

Α.Π.