Από 21 έως 30 Αυγούστου το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Από 21 έως 30 Αυγούστου το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με όλο τον απαραίτητο… εξοπλισμό κατά του κορωνοϊού

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της “Φάρις” δόθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον τρόπο που θα διεξαχθεί το φετινό 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από 21 έως 30 Αυγούστου, μετά και τη συνάντηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας Λίντας Καπετανέα με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για φέτος προβλέπονται 23 παραστάσεις από 21 ομάδες σύγχρονου χορού. Οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι το αμφιθέατρο του Κάστρου, η κεντρική πλατεία, το κλειστό του Δημοτικού Σταδίου και, εάν δώσει έγκριση το υπουργείο Πολιτισμού, η σκηνή και τα παρασκήνια του Μεγάρου Χορού.

Η κα Καπετανέα σημείωσε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού είναι συνεχής και στενή και πως θα ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα σχετικά με τον κορωνοϊό. Ως μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Φάρις με τις αρμόδιες υγειονομικές δομές, προκειμένου να γίνουν τεστ για το νέο ιό στις ομάδες χορού που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Άλλα στοιχεία που παρουσίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια σχετικά με το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι τα εξής:

-Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 23 παραστάσεις από 21 ομάδες, εκ των οποίων οι εννιά είναι ελληνικές, ενώ οι επτά έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

-Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καλλιτέχνες που θα ταξιδέψουν από Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία και Κύπρο.

-Τα επαγγελματικά εργαστήρια θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας με 45 συμμετέχοντες ανά μάθημα

-Τα εργαστήρια κίνησης παιδιών, ενηλίκων +50 και ΑμεΑ δε θα πραγματοποιηθούν, στην προσπάθεια προστασίας των ευπαθών ομάδων

-Από το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων θα γίνουν μόνο οι παραστάσεις της πλατείας

-Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι: Το Κάστρο, η κεντρική πλατεία, το Δημοτικό Στάδιο και ένας τέταρτος χώρος που θα ανακοινωθεί (σ.σ. η σκηνή της κεντρικής αίθουσας του Μεγάρου Χορού εφόσον δοθεί έγκριση από το υπουργείο).

-Θα υλοποιηθεί πλήρες σχέδιο μέτρων προστασίας, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής για τη διαχείριση του κοινού.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της μείζονος αντιπολίτευσης (Τάσος Πολυχρονόπουλος) και της πρώτης ελάσσονος (Γιώργος Σωφρονάς) που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της “Φάρις” εκφράστηκαν σκέψεις και ενδοιασμοί για τη φετινή διοργάνωση.

Ειδικότερα, ο κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό και υγειονομικό ρίσκο. Ακόμη και αν στεφθεί από επιτυχία, τα αποτελέσματα που θα εισφέρει στη φήμη του θεσμού θα είναι ισχνά, λόγω των ειδικών συνθηκών της εποχής.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ευχήθηκε να επιτύχει η διοργάνωση και επιπλέον υπογράμμισε ότι κατανοεί απολύτως την αγωνία της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα και, φυσικά, το ειδικό βάρος που έχει ο φετινός θεσμός.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Γιώργος Σωφρονάς, προσθέτοντας  ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, λειτούργησε συγκεντρωτικά και πήρε μόνος του την απόφαση για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, χωρίς να συζητήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Α.Π.