Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό σε υπαλλήλους του Διοικητηρίου

Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό σε υπαλλήλους του Διοικητηρίου

Περίπου 50 δείγματα από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου  να ελεγχθούν για τον κορωνοϊό Covid-19, ελήφθησαν χθες από το κλιμάκιο της Κινητής  Μονάδας του ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα.

Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας», στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, ενώ θα επαναληφθεί σήμερα. Προγραμματίζεται δε και η λήψη δειγμάτων από υπαλλήλους υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στην Κυπαρισσία.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των Υπαλλήλων, και κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, γιατρό Παναγιώτη Κατσαφάδο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων ήταν πολύ καλή, ενώ επειδή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλοι, μπορεί να επαναληφθεί και τρίτη ημέρα. «Ο συντονιστής του προγράμματος κ. Κατσαφάδος με ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει στη Μεσσηνία και τρίτο κινητό κλιμάκιο που θα κάνει τέτοιους δειγματοληπτικούς ελέγχους», σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε  συνεργασία με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την άφιξη των επισκεπτών – τουριστών. Ήδη έχει γίνει επικοινωνία με την πολιτική προστασία, που είναι αρμόδια, για να γίνονται περισσότερα όταν ξεκινήσουν αφίξεις επισκεπτών από χώρες που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες.

Β.Β.