Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Μια φορά το δίμηνο ερωτήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Μια φορά το δίμηνο ερωτήσεις

Είναι γεγονός ότι οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης καθυστερούν πάρα πολύ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Να σημειωθεί χαρακτηριστικά ότι το βράδυ της Τετάρτης αυτές έφτασαν τις 58 (!). Έτσι η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης άρχισε λίγο πριν από τις 12.00, ενώ η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ.

Για το λόγο αυτό ακούστηκε στην αίθουσα η πρόταση να διεξάγεται ένα ειδικό συμβούλιο μια φορά στους δύο μήνες, προκειμένου να γίνονται ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή από την αντιπολίτευση.

Το θέμα είναι, όμως, ότι συνήθως αυτές οι ερωτήσεις αφορούν ζητήματα της επικαιρότητας. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ερωτήσεις στο τελευταίο Δ.Σ., όπως τι γίνεται με την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου, για τη δυσοσμία σε κάδους της πόλης, τις εξελίξεις στην οδό Κάλλας, το Φεστιβάλ Χορού.

Σίγουρα υπήρξαν και κάποιες που δεν έχουν τόσο σχέση με την επικαιρότητα, αλλά το να γίνονται ερωτήσεις έπειτα από ένα δίμηνο μόνο φυσιολογικό δεν είναι.

Βέβαια, για την παραπάνω εικόνα ευθύνη φέρει και το προεδρείο του Συμβουλίου, αφού τυπικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις «έχουν χρόνο».
Αν, λοιπόν, αυτός ο χρόνος τηρούνταν, δε θα επικρατούσε αυτή η κατάσταση.

Τέλος, καλό θα είναι και οι της αντιπολίτευσης να ιεραρχούν τα ζητήματα που θέλουν να θέσουν, γιατί σε πολλά από αυτά έχουν δοθεί απαντήσεις ή θα μπορούσαν να ενημερωθούν εγγράφως ή, τέλος πάντων, αν βλέπουν τον όγκο των ερωτημάτων και δεν είναι κάτι που επείγει, να το ρωτούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Π.Μπ.

Υ.Γ.: Καλό θα είναι, επίσης, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μην παρασύρονται από τα νεύρα τους, γιατί, ως γνωστόν, και δίκιο να έχεις, αν μιλάς άσχημα, το χάνεις.