Επιστροφή με αντεγκλήσεις… δια ζώσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Επιστροφή με αντεγκλήσεις… δια ζώσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Η πανδημία άλλαξε ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Την Τετάρτη, στην πρώτη – μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό – δια ζώσης συνεδρίαση, η επιστροφή στην «κανονικότητα» περιείχε τις γνωστές αντεγκλήσεις μεταξύ δημάρχου και συμβούλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Μάλιστα, πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες βολές σε βάρος της Δημοτικής Αρχής από τον Γιάννη Μερκούρη για αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που, ενώ είχαν παρέλθει περισσότερα από δεκαπέντε λεπτά από την ώρα έναρξης, απουσίαζαν. 

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν, όμως, και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με τον κ. Λεβεντάκη να καυτηριάζει την απουσία ιδίως των κυρίων Κατσίβελα και Δριμή. 

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Λεβεντάκη σε βάρος δημοτικών συμβούλων, για την απουσία τους από τη δια περιφοράς συνεδρίαση της Δευτέρας, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Μερκούρη, του Παναγιώτη Τσαφαρά, του Σαράντου Κουκούμη και της Σταματίας Αλεξοπούλου, με τον κ. Λεβεντάκη να σημειώνει πως χαρακτήρισε την πράξη της απουσίας τους και όχι τα πρόσωπά τους, κάτι που δε δέχτηκαν οι σύμβουλοι ζητώντας να ανακαλέσει. 

Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν το δέχτηκε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν προσωπικοί οι χαρακτηρισμοί αλλά πολιτικοί, με τον κ. Τσαφαρά να σημειώνει ότι δεν τους αποδέχονται και την κα Αλεξοπούλου να τονίζει ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα για τέτοιους χαρακτηρισμούς που τη θίγουν ως γυναίκα, μάνα, εργαζόμενη και εκλεγμένη πάντα πρώτη από το λαό. 

Ερωτήσεις για σειρά έργων έθεσε ο Γιάννης Μερκούρης, καθώς και για τη νομιμότητα έργων ή και εργασιών που έχουν γίνει, ενώ έθεσε και ζητήματα σχετικά με τους τεχνικούς συμβούλους που θέλει η Δημοτική Αρχή να προσλάβει, όπως και για τις απευθείας αναθέσεις που γίνονται. 

Ο κ. Λεβεντάκης απάντησε ότι κάνει όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι και πληρώνει χρέη και «αμαρτίες» προφορικών συμφωνιών χωρίς διαδικασίες που είχαν γίνει την περασμένη πενταετία. Ο κ. Μερκούρης, ωστόσο, επισήμανε ότι δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις και αναμένει να δει πώς θα πληρωθούν όσα γίνονται.

Του Ηλία Γιαννόπουλου