Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για καταβολή τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες κανονικού καθεστώτος

Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για καταβολή τέλους επιτηδεύματος  από τους αγρότες κανονικού καθεστώτος

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, αναφορικά με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, των 650 ευρώ, από τους αγρότες κανονικού καθεστώτος. 

Όπως αναφέρει: «Όπως είναι γνωστόν, το έτος 2018 έληξε η πενταετής περίοδος αναστολής της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, των 650 ευρώ, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι αγρότες υποχρεούνται στην καταβολή του συγκεκριμένου τέλους για τα εισοδήματα του 2019 και εφεξής. Το τέλος επιτηδεύματος, καταβάλλεται μια φορά το χρόνο και αφορά όλους τους αγρότες, όσους έχουν βιβλία εσόδων-εξόδων και δηλώνουν βασική ενίσχυση άνω των 5.000 ευρώ ή καθαρό εισόδημα από πωλήσεις αγροτικών προϊόντων άνω των 15.000 ευρώ, με εξαίρεση όσους διαμένουν σε κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων. 

Επειδή οι αγρότες έχουν έντονα πληγεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, της μείωσης των τιμών στα προϊόντα τους, όπως, για παράδειγμα, στο ελαιόλαδο και τώρα με την πανδημία, ερωτάται ο κ. υπουργός: Πρόκειται να εξετάσει την άμεση αναστολή ή την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, που υποχρεώνει τους αγρότες στην ετήσια καταβολή του τέλους των 650 ευρώ;».