Καλαμάτα – Ριζόμυλος: 11 απαραίτητες αλλαγές στην προτεινόμενη μελέτη ζήτησε το Δ.Σ. Μεσσήνης

Καλαμάτα – Ριζόμυλος: 11 απαραίτητες αλλαγές στην προτεινόμενη μελέτη ζήτησε το Δ.Σ. Μεσσήνης

Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, μετά και απ’ αυτό της Καλαμάτας γνωμοδότησε θετικά στη ΜΠΕ της προτεινόμενης μελέτης για το πολυσυζητημένο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, που έφθασε από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Σε μια “μαραθώνια” συνεδρίαση, που ξεπέρασε τις 4 ώρες, τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή του Γιώργου Αθανασόπουλου.

Σύμφωνα με αυτή καταψηφίζουν την ΜΠΕ όπως ήρθε, και ζητούν στην προτεινόμενη μελέτη 11 αλλαγές εκ των οποίων τις 9  θεωρούν απαραίτητες, έτσι ώστε να εκφέρουν θετική γνώμη.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε με 19 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση του Γιώργου Τσώνη πρότεινε την υπερψήφιση της ΜΠΕ της μελέτης ως έχει ζητώντας παράλληλα 4 σημαντικούς κάθετους άξονες.
Η πρόταση αυτή έλαβε 6 υπέρ και 24 κατά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση της δημοτικής αρχής δεν ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Χριστοφιλόπουλος που ήταν κατά γενικά σ’ αυτή τη μελέτη ανεξαρτήτως διορθώσεων ενώ 3 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας οι κύριοι Τράκας, Κανελλόπουλος και Αθανασόπουλος ψήφισαν την πρόταση της Δημοτικής αρχής.
Επίσης, ο Νίκος Ξενόγιαννης από την αντιπολίτευση ψήφισε κατά και των δυο προτάσεων που τέθηκαν όπως και ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που ψήφισε κατά και των δυο για διαφορετικούς λόγους.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης απείχε συνειδητά της ψηφοφορίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” στη συζήτηση έδωσε και ο Γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννης Καρνέσης που παρά τις απαντήσεις που έδωσε σε όλα τα ερωτήματα δεν “έπεισε” το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήση θετικά στην προτεινόμενη μελέτη.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του Θάρρους του Σαββάτου