Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα δείγματα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα δείγματα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Ανακούφιση επικράτησε όταν σήμερα το απόγευμα έφτασαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έλαβε το συνεργείο του ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, ήταν όλα αρνητικά και πλέον η ομαλότητα επιστρέφει στην Α.Δ. Μεσσηνίας, με τα μέτρα βέβαια να παραμένουν αυστηρά



11:18

Αργά χθες το βράδυ ή σήμερα το πρωί αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου που έχει γίνει στον 30χρονο αλλοδαπό για κορωνοϊό, ο οποίος και συνεχίζει να κρατείται απομονωμένος στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και χωρίς να έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Αρχικά τα αποτελέσματα αναμένονταν χθες το πρωί, ενώ κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και έλαβε δείγματα συνολικά από 23 άτομα. Ωστόσο, η όλη αναμονή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης, καθώς οι μέρες που βρίσκεται στα κρατητήρια ο 30χρονος είναι πολλές (είχε συλληφθεί στα Φιλιατρά στις 27 Μαΐου) και οι ίδιοι δεν έχουν απαντήσεις για να ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν στις οικογένειές τους, όπου μπορεί να υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ενημερώθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τυπική διαδικασία εξετάσεων που κάνουν όλοι οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί πριν μεταφερθούν σε δομή, ο συγκεκριμένος 30χρονος βρέθηκε «ασθενώς θετικός» για κορωνοϊό. Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ελήφθησαν μέτρα, ενώ δείγμα στάλθηκε για μοριακό έλεγχο, προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Κι ενώ αρχικά είχε ειπωθεί ότι τα αποτελέσματα θα έβγαιναν σήμερα το πρωί, τελικά αυτό άλλαξε. Από νωρίς χθες το πρωί είχαν ενημερωθεί όλοι οι αστυνομικοί που είχαν συμμετάσχει στη σύλληψη του συγκεκριμένου 30χρονου στα Φιλιατρά, αλλά και όσοι είχαν υπηρεσία στα κρατητήρια.

Δείγματα προς εξέταση

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ έλαβε τελικά δείγματα από 8 αστυνομικούς και 15 κρατουμένους, ενώ εκτιμάται ότι και γι’ αυτά θα υπάρξουν αποτελέσματα σήμερα κάποια στιγμή.

Πάντως, αν και υπήρχε η επιθυμία να υποβληθεί όλο το προσωπικό τη διεύθυνσης σε τεστ, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί.

Η ανησυχία, πάντως, σε αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό είναι διάχυτη, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι έχει καθυστερήσει η απάντηση για την εξέταση του αλλοδαπού και θα έπρεπε να έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα προστασίας όλου του προσωπικού.

Της Βίκυς Βετουλάκη