«Κόντρα» Καρνέση με τους αγρότες της Μεσσήνης

«Κόντρα» Καρνέση με  τους αγρότες της Μεσσήνης

Θέλοντας να μπει σε διάλογο με τις αιτιάσεις του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Μεσσήνη, Χρήστου Θεοδωρακόπουλου, γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Καρνέσης, υπέπεσε σε «φάουλ». Μπήκε σε μια κόντρα με τους αγρότες της Μεσσήνης, μη γνωρίζοντας προφανώς και όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή με την πατατοπαραγωγή, αλλά και την ελαιοπαραγωγή. 

Συγκεκριμένα, θέλοντας να απαντήσει στις «επικρίσεις» του κ. Θεοδωρακόπουλου, ο κ. Καρνέσης είπε: «Οι Έλληνες αγρότες έχουν πάρει κατά κεφαλήν τα περισσότερα χρήματα απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτή του η φράση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από αγρότες που ήταν στην αίθουσα και λίγο έλειψε να σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο. 

Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι ο κ. Καρνέσης έχει μια δόση αλήθειας σ’ αυτό που είπε, ως πιο έμπειρος θεωρώ ότι θα έπρεπε να το αποφύγει, ειδικά σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνία «μαστίζεται» από τις ζημιές στην παραγωγή και βρίσκεται σε απόγνωση. 

Πολύ περισσότερο που αυτό ειπώθηκε σε μια συνεδρίαση που αφορούσε στο δρόμο και το κλίμα ήταν ήδη κάπως «τεταμένο»…

Κ. Γαζ.