Μίλτος Χρυσομάλλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα κονδύλια για τη στέγαση μεταναστών και ο Παπαδημούλης τα “αξιοποίησε”»

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα κονδύλια για τη στέγαση  μεταναστών και ο Παπαδημούλης τα “αξιοποίησε”»

«Όσο ακούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι χειριζόμαστε λάθος το μεταναστευτικό – την αντιπροσφυγική πολιτική, όπως την ονομάζουν – νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή, στιβαρή μεταναστευτική πολιτική και να πάψει να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου οι μετανάστες μπαίνουν, λιάζονται και εξαφανίζονται» σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίου νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως παρατήρησε, με δεδομένη την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, η χώρα μας πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τις δικές της δυνάμεις όσο και αν προσβλέπει στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρέπει να αποκτήσουμε μία σοβαρή πολιτική, γιατί πιστεύω κανείς, ούτε και από την Αριστερά, δεν είναι και δε θα είναι ευτυχής με τις εικόνες μεταναστών στις λάσπες της Ειδομένης και στα χιόνια της Μόριας. Πλέον, η πολιτική με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αλλάξει. Έχουμε κλειστά σύνορα και κλειστά κέντρα υποδοχής και γι’ αυτό μειώνονται συνεχώς και οι ρυθμοί νέων αφίξεων».

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την παροχή επιδομάτων για τη στέγαση μεταναστών, μια επιλογή που οδήγησε και στα φαινόμενα τύπου Παπαδημούλη. «Το γεγονός ότι οι νόμιμοι πρόσφυγες δεν πάνε σε άλλες χώρες, ενώ έχουν το δικαίωμα, πρέπει να μας προβληματίσει. Γιατί δεν πάνε, ας πούμε, στη Γερμανία; Μήπως γιατί εκεί υπάρχει άλλη νομοθεσία και χάνουν πολλά από τα επιδόματα που παίρνουν; Μήπως πρέπει να ξαναδούμε και εμείς εδώ την ελληνική νομοθεσία; Είπε η κα Αναγνωστοπούλου ότι εσείς βρήκατε πρώτοι τα χρήματα για τη στέγαση. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Εξάλλου, δε θα μπορούσαμε κιόλας, γιατί θα μας διέψευδε ο κ. Παπαδημούλης!».

Αναφερόμενος στο σχόλιο του κ. Τζανακόπουλου ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης ψήφισε μαζί με τον κ. Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο παρών για το θέμα της στέγασης μεταναστών, ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε: «Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Τζανακόπουλο πόσες φορές ψήφισε μαζί με τον κ. Κασιδιάρη σε αυτήν εδώ την αίθουσα, είτε για να γίνει η κα Θάνου πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής είτε για τη μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 2015. Αρκετά με τα πυροτεχνήματα».

Κλείνοντας, επισήμανε ότι πρέπει να γίνει πλέον μία σοβαρή επιστημονική μελέτη αναφορικά με τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στη χώρα. «Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, πρέπει επιτέλους να δούμε τις δυνατότητες της χώρας, να δούμε πώς μπορούμε πρώτιστα ως Ελλάδα και φυσικά ως Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, για να πάψει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαλότητας αυτό που η κοινωνία θεωρεί ως αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να τους αντέξουμε όλους».