Μεσσήνη: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση από (δεσποζόμενα) σκυλιά που γαβγίζουν ασταμάτητα

Μεσσήνη: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση από (δεσποζόμενα) σκυλιά που γαβγίζουν ασταμάτητα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει εδώ και πολύ καιρό το φαινόμενο της διατάραξης της κοινής ησυχίας και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες από δεσποζόμενα σκυλιά σε ολόκληρη την έκταση της πόλης της Μεσσήνης. Έπειτα από δεκάδες διαμαρτυρίες και την προσωπική διαπίστωση του προβλήματος, και όπως είναι διάχυτη η αγανάκτηση των συμπολιτών μου απέναντι σε μέρος ιδιοκτητών σκύλων που αδιαφορούν για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, καταθέτω δημόσια πως, αν δε διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα, θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως και άλλα ζητήματα που ταλαιπωρούν και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στη Μεσσήνη.

Από κεντρικές αρτηρίες της πόλης (Πατατζή-Τσούση-Παγοποιείο) και σε πολλές γειτονιές η κατάσταση, ιδιαίτερα τα μεσάνυχτα, γίνεται τραγική, οπότε η όχληση από τα γαυγίσματα διαρκεί για ώρες ακατάπαυστα. Για το λόγο πως δεν πρέπει να χρεώνουμε το πρόβλημα σε όλους τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκυλιών, αλλά σε αυτούς που παραβιάζουν τον κανονισμό, θεωρώ απαραίτητη την ανάληψη πρωτοβουλίας των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να διευθετηθεί το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Θεωρώ απαραίτητο να λάβει πρωτοβουλία η Δημοτική Αρχή να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ σε κοινή δράση με άλλες αρμόδιες Αρχές να καταγραφεί το πρόβλημα, να γίνουν συστάσεις και μετέπειτα, φυσικά, να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δε συμμορφώνονται.

Με σωστή εποπτεία και για λίγες ημέρες, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας και, φυσικά, τα μεσάνυχτα, μέσα σε σύντομο διάστημα το ζήτημα θα έχει οριοθετηθεί. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα όχλησης πλήττει μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας και, κυρίως, πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έρχονται αντιμέτωποι με αυτό όλο το εικοσιτετράωρο.

Ιδιαίτερα, όμως, αυτές τις μέρες βάλλονται οι μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τους οποίους οφείλουμε να μεριμνούμε και όχι απλά να δίνουμε τις ευχές μας. Οι πολίτες οφείλουν να αξιοποιήσουν τη νομοθεσία, όμως θέλουν και τη συμπαράσταση των ανθρώπων που «επέλεξαν» να εξετάζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Χωρίς κανένα πάθος, καθώς είμαι ιδιοκτήτης ζώων και έχω πάρει μέρος σε διασώσεις ζώων, γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχει κανένα άλλο κίνητρο πέραν της αποκατάστασης της ηρεμίας στον «ιστό» της πόλης, και στο πρόβλημα έχω χρέος να αναφέρω πως δεν εμπλέκονται αδέσποτα σκυλιά. Τέλος, θα επισημάνω πως, αν δεν επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό, θα το δούμε να γιγαντώνεται.

Του Γιάννη Λάσκαρη

Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, γραμματέα Δ.Σ. Μεσσήνης