Ξεκίνησαν με όλα τα μέτρα ασφάλειας και τα δια ζώσης σκακιστικά μαθήματα στον ΝΟ Καλαμάτας

Ξεκίνησαν με όλα τα μέτρα ασφάλειας και τα δια ζώσης σκακιστικά μαθήματα στον ΝΟ Καλαμάτας

Το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» αφού πέρασε μία δύσκολη περίοδο τριών μηνών από τη Τετάρτη 10 Ιουνίου έθεσε σε πλήρη λειτουργία την σκακιστική ακαδημία του.

Για το διάστημα των τριών μηνών (11 Μαρτίου–10 Ιουνίου) τα μαθήματα και οι προπονήσεις πραγματοποιούνταν μόνο εξ αποστάσεως μέσω skype. Από την Τετάρτη 10/6 μπορεί κανείς να επιλέξει να παρακολουθήσει μαθήματα μέσω skype ή στην αίθουσα του τμήματος. Η λειτουργία γίνεται αυστηρά με βάση το πρωτόκολλο Covid-19 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει ώστε να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς όσοι παρακολουθούν μαθήματα δια ζώσης.

     Το πρόγραμμα μαθημάτων – προπονήσεων στην αίθουσα έχεις ως εξής:

Πέμπτη 

4:30 – 5:30 Αρχάριοι

6:00 – 7:00 Μέσοι

7:30 – 8:30  Προχωρημένοι

Παρασκευή   

4:30 – 5:30 Αρχάριοι

6:00 – 7:00 Μέσοι

7:30 – 8:30  Προχωρημένοι

Σάββατο

4:30 – 5:30 Αρχάριοι

6:00 – 7:00 Μέσοι

7:30 – 8:30  Προχωρημένοι

Μέσω skype τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Η ακαδημία θα λειτουργεί έως και τέλος Ιουλίου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nokchess.gr και την σελίδα του facebook “Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο Καλαμάτας” καθώς και να τηλεφωνήσετε στην έφορο σκάκι κα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα Τούλα 6945499716 ή στον κ. Τσεκούρα Θοδωρή 6972701590.

Η έφορος σκάκι δήλωσε τα εξής: «Ελπίζω η αγάπη για το σκάκι να νικήσει το φόβο του Covid-19. Δεν μένουμε ανενεργοί αλλά αγωνιζόμαστε, λαμβάνοντας πάντα τα μέτρα προστασίας που μας πρότειναν οι ειδικοί επιστήμονες. Καλό καλοκαίρι σ’ όλους με υγεία!».

Διακρίσεις για τον ΝΟΚ και του σκακιστές του και στις διαδικτυακές αναμετρήσεις

Καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της καραντίνας τα σκακιστικά μαθήματα του ΝΟΚ συνεχίστηκαν διαδικτυακά, με την καθοδήγηση του προπονητή Θοδωρή Τσεκούρα και μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά, τα οποία βρήκαν μια διέξοδο δράσης και επικοινωνίας. Εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία που υπήρχε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, οι Ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΣΠΕΠ, καθώς και οι σύλλογοι, ανάμεσά τους και ο ΝΟΚ διοργάνωσαν πολυάριθμα τουρνουά με δεκάδες συμμετοχές κάθε φορά.

Σε πολλά από αυτά οι μαθητές του Θοδωρή Τσεκούρα είχαν αξιοσημείωτες διακρίσεις, με την ομάδα του ΝΟΚ να διακρίνεται και στη σειρά Διασυλλογικών “Checkmate Coronavirus” της ΕΣΟ, με παρουσία στην 10άδα (9η θέση) σε δύο τις τρεις κατηγορίες. Συνολικά εκπροσωπήθηκαν 37 σωματεία, αγωνίστηκαν 2.527 σκακιστές και σκακίστριες και διεξήχθησαν 17.484 παρτίδες!

Ακόμη, στις διαδικτυακές σκακιστικές αναμετρήσεις η καλαματιανή ομάδα είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του ομαδικού πρωταθλήματος μπλιτς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη τον Μάιο, ο Παναγιώτης Θωμαΐδης είχε εξασφαλίσει μια πρωτιά σε ένα από τουρνουά ράπιντ της Ομοσπονδίας, ενώ την 3η θέση ανάμεσα σε 38 σκακιστές στο τουρνουά ράπιντ της Ένωσης Πελοποννήσου είχε πάρει ο Ηλίας Πουλόπουλος.