Παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στην Τρίπολη την 1η Ιουλίου

Παμπελοποννησιακό αγροτικό  συλλαλητήριο στην Τρίπολη την 1η Ιουλίου

Σε μαζικό αγώνα καλούν τους αγρότες οι σύλλογοι της Μεσσηνίας

Δύο μήνες περίπου μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες της Μεσσηνίας δεν έχουν δει κανένα αίτημά τους να ικανοποιείται, ωστόσο δεν πτοούνται και συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στη Μεσσήνη ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, έκανε γνωστό ότι οι σύλλογοι της Μεσσηνίας προχωρούν σε νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα «κορυφωθούν» την 1η Ιουλίου, με τη συμμετοχή στο Παμπελοποννησιακό Αγροτικό Συλλαλητήριο στην έδρα του ΕΛΓΑ στην Πελοπόννησο, την Τρίπολη.

Ο γραμματέας του συλλόγου, Σπύρος Νικολόπουλος, από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν είναι μόνο οι χαμηλές τιμές διαφόρων προϊόντων που οι παραγωγοί ζητούν αποζημίωση λόγω και της μη διακίνησης ελέω της πανδημίας, αλλά και οι ζημιές που προκάλεσαν πρόσφατοι καύσωνες και χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές του νομού. Ζήτησε, δε, άμεση καταγραφή και αποζημίωση των παραγωγών που υπέστησαν αυτές τις ζημιές.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, Κώστας Αποστολόπουλος, τόνισε ότι μόνο μέσα από τον αγώνα μπορούν να δικαιωθούν τα αιτήματα των αγροτών, καλώντας όλους τους Μεσσήνιους αγρότες να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κοροϊδία που υφίστανται οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης εμφανίστηκε ο παραγωγός Κωνσταντίνος Δουρούμης. Σημείωσε, δε, ότι καταψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί τον ξεγέλασε ανεβαίνοντας σε τρακτέρ στη Λάρισα και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα, ενώ ζήτησε από τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, καθώς στην Κρήτη είχε πει ότι θα σταματήσει τις εισαγόμενες πατάτες από την Αίγυπτο και τα κρεμμύδια απ’ την Τουρκία. Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν σε 5 εταιρείες τα κτήματά τους, τα οποία έχουν «ποτίσει» με ιδρώτα και αίμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο παραγωγός Αθανάσιος Κατσιβαρδέας σημείωσε ότι κάποιοι επιθυμούν να τους διώξουν από την ύπαιθρο και τα κτήματά τους να τα πάρουν 5 εταιρείες καρτέλ, που στην καλύτερη θα τους κρατήσουν ως εργάτες…

Τη συνέντευξη έκλεισε νέος αγρότης απ’ την περιοχή της Μεσσήνης, που κάλεσε ειδικά τους νέους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, διαβεβαιώνοντας ότι είναι «αχρωμάτιστες» και μακριά απ’ τα κόμματα, καθώς απ’ όλα έχουν γνωρίσει την κοροϊδία εδώ και δεκαετίες…

Του Κώστα Γαζούλη