Πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στα κρατητήρια – Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στα κρατητήρια – Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Η πιθανότητα ένας 30χρονος αλλοδαπός κρατούμενος να έχει νοσήσει από κορωνοϊό, έχει προκαλέσει από χθες έντονη ανησυχία στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η οποία αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου αποτελέσματος, που βγήκε «ασθενώς θετικό» για Covid 19, εφάρμοσε το ενδεδειγμένο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η επίσημη πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα χθες δινόταν με το «σταγονόμετρο», ο 30χρονος δεν παρουσίασε συμπτώματα, αλλά υποβλήθηκε σε απαιτούμενες εξετάσεις, καθώς έπρεπε να μεταφερθεί σε δομή μεταναστών, όπου τους δέχονται μόνο όταν έχουν γίνει εξετάσεις και για κορωνοϊό. Έτσι, το πρώτο τεστ που του έγινε για κορωνοϊό βγήκε «ασθενώς θετικό», ενώ του έγινε και δεύτερη εξέταση για μοριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σήμερα, είναι το μόνο δε που θα δώσει απάντηση για το αν πράγματι είναι κρούσμα ή όχι. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΕΟΔΥ είναι καθησυχαστικός, καθώς σε πολλές περιπτώσεις που το πρώτο τεστ βγήκε θετικό, ο μοριακός έλεγχος έδειξε πως ο ασθενής δεν ήταν φορέας του Covid 19. Μάλιστα, σήμερα κινητή μονάδα του Οργανισμού θα βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, προκειμένου να λάβει δείγματα προς εξέταση από αστυνομικούς και κρατουμένους που ήρθαν σε επαφή με το 30χρονο αλλοδαπό.

Ανησυχία

Μόλις χθες το πρωί έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του τεστ για τον 30χρονο, επικράτησε αναστάτωση στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ενώ άμεσα υπήρξε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και ο 30χρονος τέθηκε σε απομόνωση.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί σε περιοχή της Τριφυλίας σε επιχείρηση της Αστυνομίας, καθώς διαμένει παράνομα στη χώρα. Στα δε κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας κρατείται από τις 27 Μαΐου, προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να προωθηθεί σε δομή. Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι σε συγκρατούμενό του που έγινε το ίδιο τεστ έχει βγει αρνητικό.

Πάντως, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για να δοθούν οι πρώτες οδηγίες, ενώ, όπως είναι φυσικό, επικρατεί μιαν ανησυχία μεταξύ του προσωπικού, όπως κι όλων όσοι χρειάσθηκε να βρεθούν τις προηγούμενες ημέρες στα κρατητήρια της Καλαμάτας.

Οι ίδιες δε πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, καθώς από τη στιγμή που έγινε γνωστό το πρώτο αποτέλεσμα ο Οργανισμός έχει αναλάβει τη διαχείριση του ζητήματος.

Ευχή όλων είναι, να βγει αρνητικός ο μοριακός έλεγχος, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει σημαντική αναστάτωση και στο προσωπικό της Διεύθυνσης και σε όσους έχουν βρεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα και τα κρατητήρια την τελευταία εβδομάδα.

Της Βίκυς Βετουλάκη