Προώθηση δημιουργίας μονοπατιών στο Δήμο Οιχαλίας

Προώθηση δημιουργίας  μονοπατιών στο Δήμο Οιχαλίας

Η προώθηση της δημιουργίας δικτύου μονοπατιών στο Δήμο Οιχαλίας αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και εκπροσώπων του εν λόγω Δήμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασόπουλος ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη παλαιότερης μελέτης ανάδειξης περιπατητικών διαδρομών στην περιοχή της Ανδανίας. Επίσης, χαιρέτισε την προσπάθεια του Δήμου και δεσμεύθηκε ότι θα ασχοληθεί περαιτέρω με την πρόταση αυτή, διατυπώνοντας παράλληλα την άποψη ότι τέτοιες πρωτοβουλίες «θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλάνο, προκειμένου να διασφαλίζεται η διασύνδεση περιοχών ενδιαφέροντος, όπως αρχαιολογικοί χώροι, θρησκευτικά μνημεία και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Στη συνάντηση, εκ μέρους του Δήμου Οιχαλίας, παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας Σοφιανός Γυπατίδης και ο ειδικός συνεργάτης Γιώργος Μαλαπέρδας, όπως και ο εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Θύμιος Αλεξόπουλος.