Σε μελέτη για τον επανακαθορισμό της ΛΠ3 περιοχής του ΓΠΣ προχωρά ο Δήμος Μεσσήνης

Σε μελέτη για τον επανακαθορισμό της  ΛΠ3 περιοχής του ΓΠΣ προχωρά ο Δήμος Μεσσήνης

Τον επανακαθορισμό της χρήσης γης στην περιοχή ΛΠ3 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεσσήνης προσπαθεί να επιτύχει ο Δήμος. 

Όπως έκανε γνωστό στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, σε συνεργασία με εξειδικευμένο μελετητή ξεκίνησαν την εκπόνηση της απαραίτητης αλλά πολύ απαιτητικής μελέτης για αυτό το σκοπό. 

Η συγκεκριμένη περιοχή αφορά μια έκταση 6.000 στρεμμάτων, που εκτείνεται από τη νότια πλευρά της πόλης της Μεσσήνης και φθάνει μέχρι τα όρια των τουριστικών ζωνών Μεσσήνης, Ανάληψης, Βελίκας, αλλά και την περιοχή της β’ κατοικίας στην Μπούκα. 

Η εν λόγω περιοχή, παρότι δεν έχει το χαρακτήρα της γης υψηλής παραγωγικότητας, αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό ως τέτοια, με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία να μην εκδίδει άδειες δόμησης. Με αυτή τη μελέτη που προχωρά ο Δήμος και τον επανακαθορισμό της περιοχής θα αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας και η χρήση γης κι έτσι θα δοθεί λύση στη δόμηση της περιοχής. 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών της Μεσσήνης, ενώ είναι κι ένα εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Κ. Γαζ.