Σμικρογραφία «Φαρ-Ουέστ» η Μεσσήνη!

Σμικρογραφία «Φαρ-Ουέστ» η Μεσσήνη!

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση να επέμβει άμεσα η αστυνομία

Νέο περιστατικό με οπλισμένους Ρομά στους δρόμους της Μεσσήνης

Για άλλη μια φορά, τρίτη από πέρυσι τον Ιούλιο, δρόμοι της Μεσσήνης μετατράπηκαν σε Φαρ Ουέστ, με Ρομά να βγάζουν μέρα- μεσημέρι τις καραμπίνες και να πυροβολούν εν κινήσει αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες, το οποίο στο τέλος εμβόλισαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός.

Το περιστατικό αποδίδεται σε προσωπικές διαφορές, όπως και τις άλλες φορές, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πυροβολούν σχεδόν αδιακρίτως, και είναι ευτύχημα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Σε άλλες περιπτώσεις οι σφαίρες έχουν καρφωθεί δεξιά και αριστερά.

Αυτή τη φορά δράστες φέρονται συνολικά έξι Ρομά με δύο αυτοκίνητα, ενώ θύματα είναι ένας άνδρας από την Αθήνα και ένας από την Πύλο.

Από την Αστυνομία έχει ταυτοποιηθεί ένας 18χρονος Ρομά από τη Μεσσήνη, που αναζητείται, όπως και οι υπόλοιποι ομόφυλοί του, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα.

Τους πυροβόλησαν

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής, στην οδό Παύλου Πτωχού στη Μεσσήνη, απέναντι από κατάστημα ειδών υγιεινής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, σε ένα αυτοκίνητο επέβαινε ένας 63χρονος από την Αθήνα και ένας 42χρονος από την Πύλο και είχαν κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Κάποια στιγμή διασταυρώθηκαν με δύο επιβατικά οχήματα που επέβαιναν Ρομά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ένα επέβαιναν δύο Ρομά και στο δεύτερο τέσσερις. Αμέσως τα δύο οχήματα με τους Ρομά έκαναν αναστροφή και άρχισαν να καταδιώκουν το μικρό μπλε αυτοκίνητο των δύο αντρών. Ταυτόχρονα, από τα αυτοκίνητα βγήκαν καραμπίνες, με τους Ρομά να πυροβολούν προς το μέρος του μπλε αυτοκινήτου και, μάλιστα, κάποια σκάγια καρφώθηκαν στο πίσω μέρος του.

Καθώς βρίσκονταν επί της Παύλου Πτωχού, οι Ρομά εμβόλισαν το όχημα των δύο αντρών, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει σε μάντρα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ο 63χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι δε δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο περιστατικό οφείλεται σε προσωπικές διαφορές, χωρίς όμως τα δύο θύματα να δίνουν επαρκείς εξηγήσεις στους αστυνομικούς για τους λόγους που συνέβη.

Τρόμος στη Μεσσήνη

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Μεσσήνης είναι ανάστατοι και φοβισμένοι, ενώ χαρακτηριστικό είναι μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε στο χρονολόγο του «Θ» κάτοικος της Μεσσήνης, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ζουν όσοι έχουν δικά τους σπίτια στην περιοχή και δεν μπορούν να τα εγκαταλείψουν.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει: «Είναι πολύ πρόσφατη η εικόνα κάτοικος της γειτονιάς μας αναίτια, τη στιγμή που προσπαθούσε να εισέλθει στο γκαράζ της, ήλθε αντιμέτωπη με Ρομά, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια ουσιών και βρέθηκε να διαπραγματεύεται-σαν όμηρος – τη ζωή της, αφού της “κόλλησε” την καραμπίνα στον κρόταφο. Η αξία της ανθρώπινης ζωής στη περιοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και ιδιαίτερα στις οδούς Δαγρέ και Αβέρωφ χάνεται κάτω από το βάρος της λεηλασίας και της σφαίρας. Οι εικόνες της λεηλασίας ωχριούν μπροστά στη σφαίρα μέσα στο παιδικό δωμάτιο».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Το πρόβλημα είναι κατεξοχήν πολιτικό και κοινωνικό. Οι Ρομά στη γειτονιά μας λειτουργούν ταυτόχρονα ως θύτες και θύματα, ως όμηροι και δράστες. Πάνω στις πλάτες τους φτιάχτηκαν πολιτικές και κομματικές καριέρες. Κρίθηκαν Δημοτικές Αρχές, λειτούργησαν σαν μια δεξαμενή που ποτίζει και ρυθμίζει την εκλογική διαδικασία. Υπήρξε ανάγκη του συστήματος να κρατηθούν οι άνθρωποι αυτοί σε συνθήκες γκετοποίησης, αμορφωσιάς και απόλυτης ένδειας. Άλλωστε, όσο μεγαλώνει η φτώχεια τόσο μεγαλώνει και ο βαθμός χειραγώγησης και τόσο πιο εύκολη είναι η εξαγορά της συνείδησης. Λίγα καθρεφτάκια, όπως έκαναν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι στους “βάρβαρους και απολίτιστους ιθαγενείς”, κανά επιδοματάκι, δωράκια τις γιορτές, πολλές φορές φτάνουν να καλύψουν τα πάντα.

Η γειτονιά μας λειτουργεί σαν μια ιδιότυπη φυλακή. Δεν μπορούμε να αποδράσουμε, αλλά το οξύμωρο και το περίεργο είναι ότι και οι δεσμοφύλακές της επίσης δεν μπορούν! Μέσα σε αυτόν τον “κλειστοφοβικό βίο”, χωρίς ίχνος ελεύθερου χώρου, εκτίουν και αυτοί την ποινή τους, χωρίς όμως να το ξέρουν! Οι καθημερινοί νυχτερινοί ξυλοδαρμοί μικρών αθώων παιδιών αυτό αποδεικνύουν».

Της Βίκυς Βετουλάκη