Στην Καλαμάτα ο Αλ. Χαρίτσης – Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων μείζονα θέματα της Μεσσηνίας

Στην Καλαμάτα ο Αλ. Χαρίτσης – Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων  μείζονα θέματα της Μεσσηνίας

Με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, είχε την ευκαιρία να ακούσει – από πρώτο χέρι- τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Η αρχή έγινε με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Τους ανθρώπους, δηλαδή, που φρόντισαν και κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο στις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Σταύρο Αραχωβίτη, συναντήθηκε με τους παραγωγούς πατάτας στη Μεσσήνη και συζήτησε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον, τα οποία αναδείχθηκαν πριν από λίγες βδομάδες και με σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ακολούθησε επίσκεψη στην παραλία της Καλαμάτας για να δει τις ζημιές από τη θαλασσοταραχή. Εκεί συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ κοινό συμπέρασμα είναι ότι χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να στηριχτούν οι ήδη επιβαρυμένες από την πανδημία επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.

Σε επίσκεψη μαζί με την πρώην βουλευτή του νομού Γιώτα Κοζομπόλη στα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης, όπου είχε συζήτηση με επαγγελματίες και εργαζομένους σε τουρισμό και εστίαση, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε: «Η αποκαρδιωτική εικόνα των πολλών κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων εν όψει της φετινής δύσκολης χρονιάς για τον τουρισμό μας, μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και προστασίας των θέσεων εργασίας σε αυτές, όπως προτείναμε με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”. Η κυβέρνηση παραμένει απαθής μοιράζοντας “ψίχουλα” ενισχύσεων στην λογική του “βλέποντας και κάνοντας”. Μια λογική που οδηγεί περιοχές όπως η Μάνη, που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, σε μαρασμό».

Τέλος, συνυπέγραψε ερώτηση για τη στήριξη των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων μαζί με 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κλάδος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων παραμένει ουσιαστικά ακάλυπτος από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, τόσο στο εργασιακό επίπεδο όσο και στο οικονομικό. Το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και του τουρισμού είναι κατ’ ουσίαν ελλιπές, όταν τα τουριστικά λεωφορεία με σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση των τουριστών και επισκεπτών, δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτό», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Α.Π.