Συνάντηση προεδρείου ΚΕΔΕ με την Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

Συνάντηση προεδρείου ΚΕΔΕ με την Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη του προεδρείου της, όπου έγιναν δεκτοί από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν η ΚΕΔΕ και η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του covid-19, η αποτελεσματικότητα των οποίων αναγνωρίστηκε από όλους. Επίσης, για τις ενέργειες που προγραμματίζει η ΚΕΔΕ, προκειμένου η αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το μοχλό της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας και ανασυγκρότησης των πόλεων, με αφορμή την αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του νέου ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, το προεδρείο της ΚΕΔΕ ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία, μια και μετά την ορκωμοσία της, λόγω της καραντίνας, δεν έγινε η καθιερωμένη τελετή, ενώ της ζήτησε, στο πλαίσιο που ορίζει ο θεσμικός της ρόλος, να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για καινοτομία και ανάπτυξη, για πράσινες και έξυπνες πόλεις, για τοπικές κοινωνίες που θα αναδεικνύουν σε υπέρτατη αξία την αλληλεγγύη.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οι: Λάζαρος Κυρίζογλου, α’ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ – δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Δημήτρης Κάρναβος, β’ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ – δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Καφαντάρης, γενικός γραμματέας ΚΕΔΕ – δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος και Γιάννης Καραγιάννης, γενικός διευθυντής ΚΕΔΕ.