Συναντήσεις με Βορίδη και Λυκουρέντζο θα επιδιώξει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Γ. Αθανασόπουλος

Συναντήσεις με Βορίδη και Λυκουρέντζο θα επιδιώξει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Γ. Αθανασόπουλος

Στο «πλευρό» των αγροτών της Μεσσήνης ο δήμαρχος

Τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της Μεσσήνης δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος. 

Ο δήμαρχος έκανε μια σύντομη αναφορά σε όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος προσωπικά, αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου, ύστερα από τον πρόσφατο καύσωνα που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα κυρίως στην ελαιοπαραγωγή. Πρόσθεσε, δε, ότι στη συνάντηση που είχε με εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ, τον κ. Αγγελόπουλο, έγινε γνωστό ότι ο Οργανισμός δεν αποζημιώνει για ζημιές σε αυτή τη φάση της ελαιοπαραγωγής που αφορά στην καρπόδεση. Έτσι, άμεσα ο Δήμος στρέφεται σ’ άλλες πηγές χρηματοδότησης, με σκοπό πάντα οι αγρότες να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί. 

Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι η ζημιά στο σύνολό της που άφησε πίσω ο καύσωνας θα φανεί στα τέλη του μήνα. Τότε πρόκειται να υποβληθεί φάκελος πλήρως τεκμηριωμένος, με στοιχεία και από προηγούμενες χρονιές, προκειμένου να κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία, δείχνοντας με ακρίβεια το μέγεθος της ζημιάς. 

Από την επίσκεψη που πραγματοποίησε και ο ίδιος πριν από δύο μέρες σε ελαιώνες, επισήμανε ότι η ζημιά, ειδικά στις περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, προβλέπεται πολύ μεγάλη, ενώ συνεχίζουν να την παρακολουθούν για να διαπιστώσουν το πλήρες μέγεθός της. Έκανε γνωστό, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να βρεθεί στην Αθήνα και εκεί θα επιδιώξει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο όσο και με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, στους οποίους θα θέσει δια ζώσης αυτά τα ζητήματα.

Δεν ξεχνά τους πατατοπαραγωγούς…

Φυσικά, εκτός της ζημιάς στην ελαιοπαραγωγή, ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι δεν ξεχνούν και τους πατατοπαραγωγούς που βρίσκονται στο τέλος της παραγωγής και βίωσαν φέτος μια καταστροφική χρονιά. Έκανε αναφορά σ’ όλες τις ενέργειες και τις επιστολές που είχε αποστείλει εγκαίρως ο Δήμος στα αρμόδια υπουργεία για σειρά ζητημάτων, όπως ελέγχους για ακατάλληλες πατάτες και παράνομες ελληνοποιήσεις, καθώς και τις επαφές που είχε με διευθυντές μεγάλων υπεραγορών, με στόχο τη στήριξη των τοπικών προϊόντων. 

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση αποζημίωσης των πατατοπαραγωγών, καθώς είναι τεκμηριωμένο ότι επλήγησαν λόγω της πανδημίας, ενώ πρόσθεσε ότι η πατατοπαραγωγή σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα αφορά περίπου 30.000 στρέμματα και με μια επιχορήγηση της τάξης των 2 με 3 εκ. ευρώ το υπουργείο μπορεί να δώσει μια μικρή μεν, αλλά πολύτιμη βοήθεια σε όσους επλήγησαν φέτος. 

Του Κώστα Γαζούλη