Τσιμέντο χθες στην Άνω Πόλη για ανάπλαση

Τσιμέντο χθες στην Άνω Πόλη για ανάπλαση

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα, που επίσημα «έσκασε» η βόμβα ότι η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» δεν «πέρασε από προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ήρθε επιτέλους η εβδομάδα που το θέμα φτάνει στο Ελ.Σ., μετά και την προχθεσινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, και παράλληλα πέφτει τσιμέντο στο χώρο των εργασιών!

Στις 24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Τριφυλίας με το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας και επαγγελματίες και κατοίκους της Άνω Πόλης για το έργο ανάπλασης, ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: ««Καταλήξαμε, αφού γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, να πάρουμε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να πάμε Αρχαιολογία και ό,τι προβλέπει ο νόμος, να κάνουμε μια πρόχειρη ασφαλτόστρωση μέχρι να επαναλάβουμε το διαγωνισμό λόγω του ότι, ακούσατε, δεν είχαν γίνει σωστές οι ενέργειες του διαγωνισμού…». Ακολούθησε «πόλεμος» ανακοινώσεων και δηλώσεων για το ποιος φέρει την ευθύνη που δεν έγινε προσυμβατικός έλεγχος πριν την υπογραφή της σύμβασης στις 11 Νοεμβρίου 2019.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και από το βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά και τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτη Τσίγγανο, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε με τον κ. Λεβεντάκη, με νομολογία του Ελ.Σ. για αντίστοιχες περιπτώσεις όπου παραπέμφθηκε το θέμα στο Τμήμα για «συγγνωστή πλάνη».

Ευτυχώς, εγκαταλείφθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για διάλυση της εργολαβίας, ακύρωση του έργου και νέες διαδικασίες για νέο διαγωνισμό και κινήθηκαν για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος στο μονόδρομο του Ελ.Σ. Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι την επομένη ξεκινούν οι εργασίες και ότι ευχαριστεί πολύ κόσμο που βοήθησε στο έργο, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. είπε ότι άλλαξαν μέχρι και υπουργική απόφαση (σ.σ. δε γνωρίζουμε ποια απόφαση) κι έφτασαν στο γραφείο του πρωθυπουργού!

Μόλις προχθές η Οικονομική Επιτροπή όρισε ως δικηγόρο, αμισθί, τη αντιδήμαρχο, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, για να καταθέσει ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου το με αριθ. ΑΒΔ861/2020 δικόγραφο, καθώς και τις με αριθ. πρωτ. 301116/16-06-2020 και 30118/16-06-2020 δηλώσεις της και να εκπροσωπήσει νομίμως τον αιτούντα Δήμο Τριφυλίας, με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, είτε δια δηλώσεως είτε αυτοπροσώπως, κατά την κρίση της, κατά την εκδίκαση της άνω υποθέσεως ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη δικάσιμο της 23ης/6/2020 και σε οποιαδήποτε άλλη δικάσιμο μετ’ αναβολή αυτής.

Τέλος, λόγω των εργασιών ανάπλασης στην Άνω Πόλη σήμερα Τετάρτη θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από τις 8.00 το πρωί έως το πέρας τους, σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΥΑΤ.

Οι εργασίες τσιμεντόστρωσης θα συνεχιστούν ώστε με το πέρας αυτής να μπορεί να αποδοθεί ο χώρος σε κατοίκους κι επαγγελματίες για τη θερινή σεζόν και από Σεπτέμβριο να συνεχιστούν για να ολοκληρωθούν.

Του Ηλία Γιαννόπουλου