26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις, οριστικοποιείται το πρόγραμμα

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις,  οριστικοποιείται το πρόγραμμα

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αφού πέρασε από… σαράντα κύματα, οριστικοποίησε τη διεξαγωγή του για τα τέλη Αυγούστου. Χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η καλλιτεχνική του διευθύντρια Λίντα Καπετανέα και ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας συζήτησαν τις λεπτομέρειες. Σύμφωνα δε με δηλώσεις του δημάρχου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού και επικαιροποίηση του προγράμματός του.

Βέβαια, οι δηλώσεις “θολώνουν” λίγο το τοπίο, μια και μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι το μεγαλύτερο βάρος της χρηματοδότησης θα επωμιστεί το υπουργείο Πολιτισμού (450.000 ευρώ), ο Δήμος Καλαμάτας θα συμβάλλει με 50.000 ευρώ, ενώ κάποια επιπλέον χρήματα θα υπάρξουν από χορηγίες. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι αν τα χρήματα του Δήμου Καλαμάτας θα είναι ακόμα λιγότερα.

Πάντως, χθες το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής μόνο καλά λόγια είχε για το φεστιβάλ. Ειδικότερα, ανέφερε: “Το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που διαφημίζει την περιοχή μας παγκοσμίως, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα διατηρήσει και φέτος, προσαρμοσμένο στις έκτακτες συνθήκες και τα νέα οικονομικά δεδομένα, το διεθνή χαρακτήρα του. Με υψηλού επιπέδου συμμετοχές, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε συνάντηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λ. Καπετανέα, παρουσία του προέδρου της Κ.Ε. «Φάρις» Π. Δρούγα, προκειμένου να επικαιροποιηθεί το πλάνο υλοποίησης του 26ου ΔΦΧΚ”.

Α.Π.