Δ.Σ. Τριφυλίας: Ομόφωνη απόφαση για καντίνες, ομπρέλες, ξαπλώστρες με αντεγκλήσεις

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ομόφωνη απόφαση για καντίνες,  ομπρέλες, ξαπλώστρες με αντεγκλήσεις

Ομόφωνη απόφαση για «Παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2022 (Σχ. 11/2020 ΑΕΠΖ και 95/2020 ΑΟΕ)» ελήφθη στην προχθεσινή δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Δ.Σ. Τριφυλίας, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι αντεγκλήσεις!

Για καντίνες και ομπρέλες – ξαπλώστρες θα δημοπρατηθούν οι εξής θέσεις: Καρτελάς, Γιαννίτσαινα, Βλάχου, Σεργιάνι, Μπούκα 1 και Μπούκα 2 (καντίνα μόνο), Αγιαννάκης 1 και Αγιαννάκης 2 (καντίνα μόνο), Βουνάκι (καντίνα μόνο), Χρυσή Άμμος – Μάτι (ομπρέλες – ξαπλώστρες), Χρυσή Άμμος –Μάτι (θαλάσσια μέσα αναψυχής), Βρωμονέρι, Λαγκούβαρδος 1, Λαγκούβαρδος 2, Λαγκούβαρδος 3, Λαγκούβαρδος (θαλάσσια μέσα αναψυχής), Στόμιο και Αϊ-Λαγούδης – θέση Μαρτσέλου, δίπλα στο λιμενοβραχίονα (θαλάσσια μέσα αναψυχής).

Η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, που εισηγήθηκε το θέμα, επέρριψε ευθύνες στους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι δε συμμετείχαν στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Δευτέρας, που υπήρχε το θέμα στην ημερήσια διάταξη, και χάθηκε χρόνος ώστε να είχε γίνει το τριήμερο που έρχεται ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι η όποια καθυστέρηση, καθώς η σχετική ΚΥΑ υπάρχει από τις 15 Μαΐου και έπρεπε όλες οι διαδικασίες να γίνουν με ταχείς ρυθμούς σε όλα τα όργανα του Δήμου και πολύ νωρίτερα να πάει το θέμα στο Δ.Σ., απάντησε η Σταματία Αλεξοπούλου, ενώ η ίδια και ο κ. Τσαφαράς ζήτησαν την προσοχή της Δημοτικής Αρχής στις θέσεις που είναι εντός ορίων προστατευόμενων περιοχών. Ο δε κ. Τσαφαράς ζήτησε και το Σώμα αποδέχτηκε στους όρους να μπει και η ύπαρξη δημοτικής ενημερότητας, ότι δηλαδή ο ενδιαφερόμενος δεν έχει οφειλές στο Δήμο.

Η κα Παναγιωτοπούλου είπε ότι περίμεναν «τροποποιητική» που βγήκε στις 24 Μαΐου, εννοώντας προφανώς το Ν. 4688/2020 (ΦΕΚ 101/τ. Α΄/24-05-2020) για το εμβαδόν.

Ο Στάθης Ανδρινόπουλος ζήτησε να μπει όρος ώστε ο ενοικιαστής καντίνας σε παραλίες με πολύ κόσμο να υποχρεούται σε τοποθέτηση χημικής τουαλέτας και το Σώμα ομόφωνα το αποδέχτηκε. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου