Πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη: Οι Εισαγγελίες ανοίγουν και πάλι τις υποθέσεις

Πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη:  Οι Εισαγγελίες ανοίγουν και πάλι τις υποθέσεις

Ανοίγουν και πάλι οι φάκελοι για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την «Καθημερινή» και επιβεβαιώθηκαν από τις καταθέσεις του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιου, στον ανακριτή που έχει αναλάβει τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πειραιά και Γυθείου έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξαταστούν  οι υποθέσεις για τις πυρκαγιές του 2017 και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες υπό το φως των πρόσφατων αποκαλύψεων του αξιωματικού της Πυροσβεστικής. 

Ανοίγουν οι υποθέσεις
Αφορμή για την επανεξέταση των δύο υποθέσεων αποτέλεσε η ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στη δικαιοσύνη  ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος, στην οποία ο πρώην αρχηγός του Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων).

Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Μηνύσεις και αγωγές
Από την πλευρά του, ο τότε αρχηγός του Σώματος και νυν αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Καπέλιος, έχει αντικρούσει με δήλωσή του όσα ακούγονται, χαρακτηρίζοντάς τα ανυπόστατα και ψευδή.

Ο κ. Καπέλιος έχει ήδη κινηθεί νομικά και κατέθεσε μηνύσεις, ξεκινώντας με μήνυση και αγωγή από όσα ακούγεται να λέει ο πρώην αρχηγός κ. Ματθαιόπουλος.

Β.Β.