Έναρξη από αύριο πεζοδρόμησης στη Ναυαρίνου από Φαρών ως Ακρίτα

Έναρξη από αύριο πεζοδρόμησης στη  Ναυαρίνου από Φαρών ως Ακρίτα

Η τελευταία προσωρινή παρέμβαση που έγινε στην οδό Ναυαρίνου ήταν το μακρινό 2007, οπότε και με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στον Ταΰγετο διακόπηκε ξαφνικά και αυθαίρετα, εν μία νυκτί. Έκτοτε δεν επιχειρήθηκε κανένας… πειραματισμός, παρά τις διαχρονικές αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μετά 13 χρόνια, η σημερινή Δημοτική Αρχή επιχειρεί και πάλι να δώσει έναν “αέρα” ήπιας κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν ομόφωνα στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ειδικότερα, από αύριο, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει το μέτρο της πεζοδρόμησης στη Ναυαρίνου και στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα. Το τμήμα θα πεζοδρομείται κάθε βράδυ από τις οκτώ μέχρι τις δύο τα ξημερώματα.

Σε ό,τι αφορά τη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, στο τμήμα από την Αύρας μέχρι την Ηρώων, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Ιουλίου. Και το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμόζεται από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις δύο τα ξημερώματα.

Επίσης, από σήμερα ξεκινά να λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων ο τελωνειακός χώρος του λιμανιού, στη νοητή επέκταση Μιαούλη και Φαρών.

Σημειώνεται ότι η πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου θα ισχύσει μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, ενώ η μονοδρόμηση του τμήματος της Ναυαρίνου από την Αύρας μέχρι την Ηρώων μέχρι το τέλος Αυγούστου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η κίνηση των οχημάτων, όταν θα λειτουργεί ως μονόδρομος, θα γίνεται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ το νότιο ρεύμα κυκλοφορίας θα αποδίδεται για την κίνηση των πεζών και των ποδηλατών.

Α.Π.