Ένταση και πάλι χθες «περιμένοντας» για το ΚΕΑ – Τι απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Ένταση και πάλι χθες  «περιμένοντας» για το ΚΕΑ – Τι απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Μεγάλη ένταση επικράτησε για ακόμα μια μέρα έξω από το κτήριο Β του Δημαρχείου Καλαμάτας, όπου συγκεντρωμένο πλήθος από τα ξημερώματα περίμενε να ανανεώσει τα χαρτιά του για το ΚΕΑ.

Η κατάσταση χθες το πρωί φαίνεται ότι ξέφυγε,  καθώς όταν έφτασαν οι πρώτοι υπάλληλοι του Δήμου (στις 6.30 το πρωί) αντίκρισαν τζαμαρίες του εισόδου σπασμένες, αφού μια πέτρα εκσφενδονίστηκε, με κίνδυνο να τραυματιστούν συγκεντρωμένοι από τα σπασμένα τζάμια.

Στο σημείο κλήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας που απέκλεισαν το χώρο επιβάλλοντας την τάξη.

Σύμφωνα πάντως, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη, το περιστατικό με την πέτρα δεν καταλογίζεται στο συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενε από τα ξημερώματα για το ΚΕΑ.

Από την άλλη πλευρά, απαντώντας χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σχετική ερώτηση του “Θ”, μια και τα γεγονότα που συνέβησαν δεν ήταν πρωτόγνωρα, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. “Από τη στιγμή, όμως, που δύο φορές το χρόνο μαζεύονται 4.300 άτομα δικαιούχοι του επιδόματος, καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξουν και καθυστερήσεις. Παρ’ όλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε υποβάλει αίτημα στις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο κέντρο εξυπηρέτησης, δυτικά της Καλαμάτας, αρκεί να μας παραχωρηθεί το κατάλληλο προσωπικό. Θεωρούμε ότι αυτή είναι και η πλέον εφικτή λύση για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση”, κατέληξε.

Α.Π.