Όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου στην Καλαμάτα

Όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου στην Καλαμάτα

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση της τη μικρομεσαία αγροτιά» σχολιάζει σε κάλεσμά του ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Και εξηγεί: «Τα περισσότερα προϊόντα πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής (πατάτα, λάδι, γάλα, καρπούζι κ.ά.), ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και άλλα, όπως η σταφίδα και το αμπέλι. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα προστίθεται και η απώλεια εισοδήματος από τις ζημιές λόγω καύσωνα ή χαλαζόπτωσης σε ορισμένες περιοχές στην ελιά και στη σταφίδα. Ενώ με ευκολία αποζημιώνονται και επιδοτούνται μεγαλοξενοδόχοι, εργολάβοι και βιομήχανοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι.

Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τη λαϊκή αντίδραση και διεκδίκηση με ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο που θέλει να επιβάλλει να παίρνουμε άδεια από αυτόν που μας καταδίκασε σε αυτήν την κατάσταση για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε για ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι αγρότες γνωρίζουν από καταστολή και αγροτοδικεία, δεν τρομοκρατούνται γιατί γνωρίζουν επίσης ότι η δύναμη του λαού είναι ανυπέρβλητη και οι ανάγκες, τα δικαιώματά μας, δεν μπορούν να πάψουν με νόμο. Οι αγρότες έχουμε δείξει αυτή τη δύναμη στο δρόμο με τα τρακτέρ μας, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα τσακίσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, είναι νόμος που θα μείνει στα χαρτιά.

Όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία και φορείς στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα».