Όχι άλλα… δάκρυα για την Ηλέκτρα – Ορίζεται ανάδοχος για την ανακατασκευή του κτηρίου

Όχι άλλα… δάκρυα για την Ηλέκτρα – Ορίζεται ανάδοχος για την ανακατασκευή του κτηρίου

Το 1966 ο Γιάννης Δαλιανίδης “υπέγραφε” άλλη μια κινηματογραφική επιτυχία, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου, με τίτλο “Δάκρυα για την Ηλέκτρα”. Και μόνο οι πρωταγωνιστές ήταν εγγύηση για την τύχη της. Ζωή Λάσκαρη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάνος Κατράκης, Λάκης Κομνηνός.

Σε ό,τι αφορά, όμως, το Δήμο Καλαμάτας θα πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο σε “Όχι άλλα… δάκρυα για την Ηλέκτρα”. Εδώ, όμως, δε γίνεται αναφορά στην πρωταγωνίστρια της ταινίας του Δαλιανίδη, αλλά σε ένα χώρο πολιτισμού, ο οποίος πέρασε από… χίλια μύρια κύματα. Ο λόγος για το κτήριο της “Ηλέκτρας”.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή Καλαμάτας ξεχωρίζει στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για την έγκριση του θέματος με τίτλο “Επί του 2ου (σε ορθή επανάληψη) πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη κατασκευής του έργου «Επισκευή κτηρίου πρώην κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.)». 

Το έργο είχε προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ περίπου και η εταιρεία που προκρίνεται με τίτλο “Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος Ε.” για την υλοποίησή του πρόσφερε 820.000 ευρώ περίπου. Η Οικονομική Επιτροπή θα κρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και, όπως φαίνεται, θα προχωρήσει σε ανάδειξη ως αναδόχου της παραπάνως εταιρείας.

Μετά και τη σημερινή αναμενόμενη θετική απόφαση, ένα πολύ σημαντικό έργο μπαίνει, λοιπόν, σε πορεία υλοποίησης. 

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με παλαιότερη απόφασή του έχει εγκρίνει τη χρήση του κτηρίου ως εξής:

(i) τη μίσθωση αυτού για 4 ημέρες / εβδομάδα επί τουλάχιστον 8 μήνες / έτος για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα το χρησιμοποιεί ο Δήμος και

(ii) τη στέγαση σε χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία αυτής επί 5 ημέρες / εβδομάδα επί 12 μήνες / έτος.

Επίσης σήμερα η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει και για το θέμα με τίτλο “Επί του 2ου πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη κατασκευής του έργου «Ανάπλαση δικτύου οδών και πεζοδρομίων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κ.λπ.) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου”.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη