Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Απέλπιδες προσπάθειες παράνομων αλλοδαπών να φύγουν από την Ελλάδα

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Απέλπιδες προσπάθειες παράνομων αλλοδαπών να φύγουν από την Ελλάδα

Άλλες 5 συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Άλλα πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όταν προσπάθησαν να επιβιβασθούν σε πτήσεις με πλαστά έγγραφα.

Πλαστό διαβατήριο

Το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη στο αεροδρόμιο από τους εκεί αστυνομικούς μία 40χρονη από το Ιράκ, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της γυναίκας, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Άμστερνταμ Ολλανδίας, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο Ελληνικών Αρχών, ενώ συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, μόλις ενός έτους, για το οποίο υπέδειξε διαβατήριο ελληνικών Αρχών, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Κι ένα μωρό

Την Κυριακή πάλι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γαλλία, μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Σε ξεχωριστές περιπτώσεις αρχικά, συνελήφθησαν, από τους αστυνομικούς του Σταθμού του αεροδρομίου, τρία άτομα, δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 31 ετών και μία γυναίκα 34 ετών, όλοι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Λίγο αργότερα συνελήφθη και μια 21χρονη από το Κονγκό, η οποία είχε μαζί της το ενός έτους παιδί της.

Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό όλοι να ταξιδέψουν με πτήση για το Παρίσι, διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν, και κατασχέθηκαν, στην κατοχή των δύο ανδρών δύο διαβατήρια Αρχών Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, καθώς και δύο άδειες διαμονής Αρχών στον 31χρονο της Πορτογαλίας και στον 26χρονο του Λουξεμβούργου.

Στην κατοχή της 34χρονης γυναίκας που ήταν μαζί τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ταυτότητα βέλγικων Αρχών. Στη δε κατοχή της 21χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο πρόσφυγα και άδεια διαμονής ελληνικών Αρχών, ενώ διαβατήριο πρόσφυγα και άδεια διαμονής ελληνικών Αρχών επέδειξε και για το μωρό της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη