«Ανανεωμένη» και με αναρτημένη τη «Γαλάζια σημαία» η παραλία της Μπούκας περιμένει τους επισκέπτες της

«Ανανεωμένη» και με αναρτημένη τη «Γαλάζια σημαία» η παραλία της Μπούκας περιμένει τους επισκέπτες της

Σε μια σύντομη και σεμνή τελετή αναρτήθηκε χθες το πρωί στην παραλία της Μπούκας η «γαλάζια σημαία». Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του, προσθέτοντας ότι αποτελεί σύμβολο ποιότητας για την παραλία. Εκτός δε των προδιαγραφών και των απαιτήσεων που χρειάζεται, σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις ώστε η «Μπούκα» να γίνει ομορφότερη και πιο ελκυστική.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι ενταγμένη στο ΓΠΣ Μεσσήνης και έχουν δώσει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της περιοχής, υπενθυμίζοντας ότι ήδη για την περιοχή ΛΠ3 που γειτνιάζει με την «Μπούκα» έχουν ξεκινήσει εκπόνηση μελέτης με εξειδικευμένο μελετητή, προκειμένου να δώσουν μιαν άλλη αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, που αφορά συνολικά 5.000 τ.μ. με 6.000 τ.μ. με την εκπόνηση οικοδομικών αδειών, κάτι το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Μεσσήνης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι προτίθενται να δουλέψουν πολύ συστηματικά για την πολεοδόμηση της Β’ κατοικίας, την οποία έχουν αφήσει στην εκπόνηση μελέτης της β’ φάσης και μόλις τελειώσουν με την ΛΠ3, θα ξεκινήσουν τη «Β’ κατοικία».

Κλείνοντας σημείωσε την ανάγκη εκπόνησης ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα αφορά ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο τόσο του Δήμου Μεσσήνης όσο και της Καλαμάτας, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει πάνω σ’ αυτό από κοινού με το δήμαρχο Καλαμάτας. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού του Δήμου Μεσσήνης, Τάσος Παπαγεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του που για ακόμα μια χρονιά η Μπούκα επιβραβεύεται με τη «γαλάζια σημαία». Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Μεσσήνης σε όλες τις υπηρεσίες για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου η «Μπούκα» να παρουσιάζει αυτό το «πεντακάθαρο πρόσωπο».

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Γαλιάτσος, σημείωσε τις παρεμβάσεις που έγιναν φέτος στην παραλία, όπως την ανάδειξη του ιστορικού «Τελωνείου», το οποίο «φωτίζεται» το βράδυ και έχει χώρους όπου οι περαστικοί μπορούν να ξαποστάσουν, την επισκευή με ειδικά τεντόπανα όλων των χώρων σκίασης στην οργανωμένη παραλία, την εντυπωσιακή ολοκαίνουργια παιδική χαρά, καθώς και όλους τους αθλητικούς χώρους που «ανανεώθηκαν» και περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Τελευταίοι, αλλά πιο σημαντικοί, κατά τη διάρκεια της σύντομης χθεσινής τελετής, μίλησαν οι εκπρόσωποι της ναυαγοσωστικής ομάδας «Aquarescue», κύριοι  Φιλανδριανός και Αθανασόπουλος, που τόνισαν την πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, καθώς και την άριστη εκπαίδευση όλων των μελών για να αντιμετωπίσουν κάθε επικίνδυνο περιστατικό.

Του Κώστα Γαζούλη