«Ανοίγει τη βεντάλια» της Δημοτικής Αρχής ο Θανάσης Βασιλόπουλος

«Ανοίγει τη βεντάλια» της Δημοτικής Αρχής ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Με την προχθεσινή του παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Λαζαρίδη, από τη δημοτική παράταξη “Καλαμάτα – Τόπος Ζωής”, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έβγαλε… δημοσιογραφικό λαβράκι. Κι όχι τόσο ως προς το πρώτο μέρος της, που ζητούσε σειρά μέτρων στην οδό Εθνικού Σταδίου, όσο στην παρατήρηση «εάν η Δημοτική Αρχή προβεί στον ετήσιο απολογισμό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απαντώντας ανέφερε:  «Σε περίπου 2 μήνες θα πραγματοποιήσουμε απολογισμό έτους. Είναι κάτι το οποίο και προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί. Απολογισμό για κάθε τομέα χωριστά, αλλά και συνολικό απολογισμό δράσεων. Επίσης θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για τη νέα περίοδο.

Εκεί, θα έχουμε και αλλαγές, μετακινήσεις, νέες αρμοδιότητες, προσθήκες κι ό,τι άλλο χρειάζεται, προκειμένου η υλοποίηση του έργου της Δημοτικής Αρχή να έχει ακόμα ταχύτερο ρυθμό».

Ασφαλώς το ενδιαφέρον έγκειται στο δεύτερο σκέλος της απάντησης. Μόνο και μόνο οι εκφράσεις “μετακινήσεις”, “προσθήκες”, “νέες αρμοδιότητες” προκαλούν μια σειρά από σενάρια και ονοματολογία δημοτικών συμβούλων ή και δημοτικών παρατάξεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή για να προκύψει και ο… ταχύτερος ρυθμός που θέλει και ο δήμαρχος.

Ένα ελάχιστο παράδειγμα είναι το θέμα του προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Μέχρι σήμερα χρέη εκτελούσε ο ίδιος ο κ. Βασιλόπουλος. Η δημοτική επιχείρηση, όμως, έχει προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον μια σειρά μεγάλων έργων, οπότε θα χρειαστεί ένας δημοτικός σύμβουλος έμπειρος για να…τρέξει τα θέματα, μια και ο δήμαρχος δεν μπορεί να έχει δύο ρόλους.

Έτσι το ερώτημα που τίθεται αυτόματα είναι αν το άτομο που θα τον αντικαταστήσει θα είναι από τη δημοτική του ομάδα ή από άλλη δημοτική παράταξη;

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος έχει τονίσει πολλάκις ότι είναι υπέρ των συνεργασιών με άλλες δημοτικές παρατάξεις. Θα υπάρξουν, άραγε, πρωτοβουλίες για να λειανθούν οι όποιες…γωνίες με παρατάξεις ή παράταξη της αντιπολίτευσης, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να αποκτήσει περισσότερο “οικουμενικό” σχήμα;

Βέβαια, παρασκήνιο υπάρχει, όπως και ονόματα. Ας αφήσουμε να… τρέξει λίγο ο χρόνος και θα επανέλθουμε…

Α.Π.