Δήμος Μεσσήνης: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Δήμος Μεσσήνης: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

«Φαβορί» ο Κώστας Τσάμης, «αουτσάιντερ» ο Νίκος Κοτταρίδης

Στόχος η ομόφωνη «επιλογή»

Η ανεξαρτητοποίηση του τέως δημάρχου και μέχρι πρότινος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, που έγινε και επίσημα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, «άνοιξε» και τις διαδικασίες εκλογής του αντικαταστάτη του στην «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών».

Οι διεργασίες μεταξύ των 12 εναπομεινάντων δημοτικών συμβούλων, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε και η Γεωργία Παναγοπούλου, έχουν ήδη ξεκινήσει και άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο «ραντεβού». Πολύ πιθανό στη συνάντηση να κληθούν να συμμετάσχουν (ακόμα και αν δεν έχουν δικαίωμα ψήφου), εκτός των 12, πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, προκειμένου ο νέος επικεφαλής να «ενώνει» το σύνολο του συνδυασμού αποκτώντας και μεγαλύτερη δυναμική.

Σε επικοινωνία μας με δημοτικούς συμβούλους, μας τόνισαν ότι στόχος είναι η ομόφωνη επιλογή του νέου επικεφαλής, κάτι που για να επιτευχθεί μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συναντήσεις, με σκοπό η παράταξη να περάσει «ενωτικό» μήνυμα και να μην υπάρξει περαιτέρω διάσπαση μετά τη φυγή του τέως δημάρχου Γιώργου Τσώνη και της πρώην αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου.

Όπως μας είπαν, δε νιώθουν την πίεση του χρόνου και προσπαθούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, για να επανέλθουν δυναμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξασκώντας το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης και τιμώντας τους 8.500 ψηφοφόρους που τους εμπιστεύτηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», το όνομα που έχει πέσει πρώτο στο «τραπέζι» είναι αυτό του Κώστα Τσάμη. Ο νεαρός κτηνίατρος, πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, προκρίνεται για να «ηγηθεί» της αντιπολίτευσης κατά τα επόμενα 3 χρόνια. Πρόκειται για πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία και αρκετοί στο συνδυασμό πιστεύουν ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να «αντιπαρατεθεί» με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο.

Ο ίδιος, πάντως, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να «συγκεράσει» τα επαγγελματικά του καθήκοντα με το «βάρος» που θα έχει η ανάληψη της ευθύνης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μεσσήνης.

Εφόσον δεν προχωρήσει η περίπτωση του Κώστα Τσάμη, ένα πρόσωπο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη ευθύνη είναι αναμφίβολα ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κοτταρίδης. Ο κ. Κοτταρίδης χαίρει του σεβασμού ολόκληρου του Σώματος και όχι μόνο στην παράταξή του, ενώ συχνά-πυκνά τοποθετείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλοτε ασκώντας αντιπολίτευση και άλλοτε υπερασπιζόμενος το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα δε τον τελευταίο χρόνο που η αντιπολίτευση στη Μεσσήνη αναζητούσε εναγωνίως το «βηματισμό» της.

Πάντως, δε θα πρέπει να αποκλείσουμε την επιθυμία κι άλλου προσώπου να ηγηθεί της αντιπολίτευσης, όμως επαναλαμβάνουμε ότι στόχος είναι η ομόφωνη ανακήρυξη του επικεφαλής, ακόμα και αν χρειαστεί χρόνος…

Του Κώστα Γαζούλη