Διπλό «έγκλημα» στο Αλιμάκι, παράνομος σκουπιδότοπος και φωτιά

Διπλό «έγκλημα» στο Αλιμάκι, παράνομος σκουπιδότοπος και φωτιά

Διπλό «έγκλημα», χαρακτηρίζουν κάτοικοι το τραγικό γεγονός ότι σα να μην έφτανε που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας παράνομος σκουπιδότοπος, παρότι έχουν επιβληθεί από το 2018 μέχρι σήμερα τρεις φορές διοικητικές κυρώσεις και ο φάκελος έχει σταλεί στις Εισαγγελικές Αρχές, από χθες καίγονται τα σκουπίδια και τοξικό νέφος «πνίγει» την ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, ήδη από το 2017 κάτοικοι της περιοχής έχουν καταγγείλει τη δημιουργία, από το δήμο, του (δεύτερου) αυτού παράνομου σκουπιδότοπου, ακόμη – όπως ισχυρίζονται – και σε τμήμα δασικής έκτασης κι εκτός της περίφραξης του προηγούμενου ΧΑΔΑ, που αποκαταστάθηκε, αλλά και σε τμήμα του ήδη αποκατεστημένου ΧΑΔΑ που γέμισε το τελευταίο χρονικό διάστημα με σκουπίδια τα οποία με τη χθεσινή φωτιά καίγονται…

Κάτοικοι της ευρύτερη περιοχής έχουν περιέλθει σε απόγνωση και δε μπορούν ν’ ανασάνουν από το τοξικό νέφος, ενώ αναφέρουν με οργή πως τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, η δική τους και των παιδιών τους καθώς και για μόλυνση της ατμόσφαιρας και περιβαλλοντική – οικολογική καταστροφή με ολέθριες συνέπειες και στις καλλιέργειές τους.

Κι όμως, όπως λένε, περίεργη και ιδιότυπη «ομερτά» επιδεικνύουν, για ακόμα μία φορά σε τέτοιο συμβάν, η δημοτική Αρχή Τριφυλίας και οι αρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες. «Ένοχη σιωπή», σημειώνουν, από όλους…

Ανέμεναν ήδη και περιμένουν, σε κάθε περίπτωση άμεσα, από το δήμο Τριφυλίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας και κάθε άλλη αρμόδια Αρχή και εμπλεκόμενη υπηρεσία του κράτους να πράξουν τα δέοντα για να μπει, επιτέλους, τέλος στο «έγκλημα» διαρκείας που συντελείται στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.