Δ.Σ. Τριφυλίας: «Έκνομες» συνθέσεις σε διοικήσεις Φορέα και ΔΕΥΑΤ (;)

Δ.Σ. Τριφυλίας: «Έκνομες» συνθέσεις σε διοικήσεις  Φορέα και ΔΕΥΑΤ (;)

Στην προχθεσινή 17η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας 8ο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν ο «Ορισμός προέδρου και αντικατάσταση μελών του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης –Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» και 11ο θέμα ο «Ορισμός προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ)».

Για μέλη στο Φορέα έχουν ληφθεί δύο αποφάσεις, Αριθ. Απόφασης 194/2019 και Αριθ. Απόφασης 226/2019. Με την 194/2019 ΑΔΣ οριζόταν η Καμπύλη-Ανδρινοπούλου Μαγδαληνή, δημοτικός σύμβουλος ( μειοψηφίας) από την παράταξη «Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ», ως πρόεδρος. H κα Καμπύλη-Ανδρινοπούλου παραιτήθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση ειπώθηκε ότι πρόεδρος του Φορέα αναλαμβάνει ο δήμαρχος Τριφυλίας.

Όπως αναφέρεται και στο απόσπασμα από το Πρακτικό της συνεδρίασης που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 67ΑΤΩΗΕ-ΓΚΤ: «Για τη θέση του προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας ο κ. δήμαρχος κατέθεσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος. Για τη θέση του 7ου τακτικού μέλους έχει προταθεί με το αριθ. 530/24-06-2020 έγγραφο του Φορέα η κα Σκλάβου Ελπίδα του Αναστασίου, αναπληρώτρια προϊσταμένη».

Το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε, ως προαναφέρεται, για την τροποποίηση της 194/2019 ΑΔΣ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, μήπως εκ του νόμου πρέπει να είναι δύο μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία προτείνονται από αυτές; Ήταν η κα Καμπύλη-Ανδρινοπούλου και η κα Παναγιωτοπούλου. Μετά την παραίτηση της κας Καμπύλη-Ανδρινοπούλου δεν πρέπει να οριστεί δεύτερο μέλος από τις παρατάξεις της μειοψηφίας;

Στη ΔΕΥΑΤ, για τα μέλη έχουν ληφθεί τρεις αποφάσεις και μετά την παραίτηση του κ. Λεβεντάκη, ασκούσε χρέη ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης. Στην προχθεσινή συνεδρίαση, ο κ. δήμαρχος είπε προς τον πρόεδρο του Σώματος κ. Αυρηλιώνη «αποχωρώ εγώ και πας εσύ».

Ο Γιάννης Μερκούρης είπε ότι «θα πρέπει να συμπληρωθεί με ένα άτομο ακόμα, θέλει ένα τακτικό μέλος», με τον κ. Λεβεντάκη να απαντά «ωραία, μπαίνω εγώ». «Τακτικό μέλος;», ρωτά ο κ. Μερκούρης, «ναι» απαντά ο κ. Λεβεντάκης και ο κ. Μερκούρης λέει: «Πρώτη φορά το συναντώ, δεν το ξέρω».

Κατά πλειοψηφία ελήφθη απόφαση για πρόεδρο στη ΔΕΥΑΤ τον κ. Αυρηλιώνη και τακτικό μέλος τον κ. δήμαρχο Τριφυλίας. Μπορεί βάσει νόμου ο δήμαρχος να είναι απλώς τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑ ενός Δήμου;

Ίσως να χρειαστεί σύγκληση του συμβουλίου εκ νέου για τις διοικήσεις σε Φορέα και ΔΕΥΑΤ…

Του Ηλία Γιαννόπουλου