Εγκρίθηκαν τεχνικές εκθέσεις για εργασίες σε Ιερές Μονές και ναό της Μάνης

Εγκρίθηκαν τεχνικές εκθέσεις για  εργασίες σε Ιερές Μονές και ναό της Μάνης

Οι τεχνικές εκθέσεις για εργασίες σε δύο Ιερές Μονές και ένα ναό της Μάνης εγκρίθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για την Ιερά Μονή Χελμού Χώρας, τον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Μπίλιοβας και την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Βορείου, όλα στη Δημοτική Ενότητα Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ι. Μονή Χελμού και Ι. Ναός Ταξιάρχη Μπίλιοβας

Η πρώτη τεχνική έκθεση που εγκρίθηκε αφορά σωστικές εργασίες στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Χελμού Χώρας,  στο χωριό Κέντρο Αβίας. Με τις εργασίες που προβλέπονται στόχος είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα από την εισροή υγρασίας που προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στον τοιχογραφικό διάκοσμο και στο ξυλόγλυπτο τέμπλο του Καθολικού.

Συγκεκριμένα, αφορούν στις άμεσες και αναγκαίες σωστικές εργασίες στη στέγη και στην τοιχοποιία του ναού, αλλά και στις άμεσες σωστικές εργασίες στερέωσης τόσο του τοιχογραφικού διακόσμου όσο και του ξυλόγλυπτου τέμπλου.

Η δεύτερη τεχνική έκθεση αφορά σωστικές εργασίες στερέωσης του ξυλόγλυπτου τέμπλου του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Μπίλιοβας, στο Κέντρο Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Με τις εργασίες θα αντιμετωπισθούν άμεσα τα σοβαρά στερεωτικά προβλήματα που παρουσιάζει.

Ι. Μονή Προφήτη Ηλία

Η τρίτη τεχνική έκθεση αφορά σωστικές εργασίες στη στέγη και άμεσες σωστικές εργασίες στερέωσης του τοιχογραφικού διακόσμου και του ξυλόγλυπτου τέμπλου του Καθολικού της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Βορείου στο Κέντρο Αβίας.

Με τις εργασίες που προβλέπονται θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα από την εισροή υγρασίας που προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στον τοιχογραφικό διάκοσμο και στο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Συγκεκριμένα, αφορούν στις άμεσες και αναγκαίες σωστικές εργασίες στη στέγη και στις άμεσες σωστικές εργασίες στερέωσης τόσο του τοιχογραφικού διακόσμου όσο και του ξυλόγλυπτου τέμπλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη