Καλαμάτα: Φτάνουν σήμερα οι δύο πρώτες πτήσεις από Αγγλία

Καλαμάτα: Φτάνουν σήμερα οι δύο πρώτες πτήσεις από Αγγλία

Για τα προβλήματα του αερολιμένα Καλαμάτας και τις εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν ενημερώθηκε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Δριτσάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Ο κ. Δριτσάκος είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, στελέχη του αεροδρομίου και το διοικητή του αστυνομικού σταθμού του αεροδρομίου, Νίκο Κωνσταντακόπουλο.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν και οι πρώτοι Άγγλοι τουρίστες με δύο πτήσεις που θα προσγειωθούν το απόγευμα. Πάντως, από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε επιβάτες πτήσεων του εξωτερικού μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα θετικό τεστ για κρούσμα κορωνοϊού.

Επισκευές
Ο κ. Δριτσάκος ενημερώθηκε από τον κ. Μανδηλάρη για τα προβλήματα του αερολιμένα, για να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα της κατάστασης των εγκαταστάσεων. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα επισκεφθούν κλιμάκια προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες συντήρησης, όπως τα στέγαστρα που πρέπει να αλλαχθούν, η συντήρηση των ψυκτικών μηχανημάτων, αλλά και η επιδιόρθωση κάποιων ζημιών.

Στο μεταξύ, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις που έχουν προγραμματισθεί στο αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για απαλλοτρίωση 49 στρεμμάτων στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου προς τον Άρι.

Η απαλλοτρίωση έχει ως σκοπό την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντος χώρου, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων.

Καθαρά τα δείγματα
Στο μεταξύ, από χθες ξεκίνησαν και πάλι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας συστηματικά οι απολυμάνσεις των χώρων κι αυτό θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Από σήμερα το αεροδρόμιο Καλαμάτας υποδέχεται και τις δύο πρώτες πτήσεις από Αγγλία. Η πρώτη της RYAN AIR θα φτάσει στην Καλαμάτα στις 18.20 από το Stansted του Λονδίνου, ενώ στις 19.50 θα προσγειωθεί αεροπλάνο της British airlines από το Heathrow του Λονδίνου

Επίσης, σήμερα αναμένονται πτήσεις της TRANSAVIA από το Άμστερνταμ, της RYAN AIR από το Μπέργκαμο Ιταλίας και της RYAN από το Gdansk της Πολωνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη