Καταγγελία Καναλουπίτη για δημιουργία παράνομου σκουπιδότοπου στα Φιλιατρά

Καταγγελία Καναλουπίτη για δημιουργία παράνομου σκουπιδότοπου στα Φιλιατρά

Τη δημιουργία παράνομου σκουπιδότοπου στα Φιλιατρά από το Δήμο Τριφυλίας κατήγγειλε προ ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή 17η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, με φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

«Κύριε Κουτρουμπή, καθότι αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητος, σας καταγγέλλω ότι στα Φιλιατρά, επί δημαρχίας Λεβεντάκη, έχει δημιουργηθεί από το Δήμο παράνομη χωματερή στην περιοχή Πισωλούρια. Εκεί μεταφέρονται στρώματα, νάιλον, ξύλα, χαρτόνια, κλαριά και άλλα εύφλεκτα υλικά, που μαζεύει ο Δήμος γύρω από τους κάδους, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους και τα οικόπεδα. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και κινδυνεύουν να καούν χιλιάδες ελαιόδεντρα και σπίτια που είναι τριγύρω και η μόλυνση στο περιβάλλον ανυπολόγιστη. Στα Φιλιατρά, κύριε Κουτρουμπή, υπήρξε σκουπιδότοπος, ο οποίος πολλές φορές καιγόταν και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στη γύρω περιοχή. Δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα με τα δηλητηριώδη αέρια στους καλλιεργητές τριγύρω. Επί δημαρχίας Κατσίβελα καταργήθηκε. Κι εσείς δημιουργήσατε παράνομα καινούργιο σκουπιδότοπο στα Φιλιατρά. Καθημερινά τ’ αυτοκίνητα του Δήμου κουβαλούν τόνους σκουπιδιών και το πρόβλημα κι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή είναι μεγάλος», τόνισε ο κ. Καναλουπίτης.

«Τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Ότι υπάρχει κανένας σκουπιδότοπος που να είναι νόμιμος;», απάντησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αλέκος Κουτρουμπής, συμπληρώνοντας: «Θα ελέγχω εγώ ο ιδιώτης πού θα πάει;», με τον κ. Καναλουπίτη να του απαντά: «Ο ιδιώτης τα πάει; Αυτοκίνητα του Δήμου τα πάνε. Δεν καταλάβατε καλά. Μιλάμε για αυτοκίνητα του Δήμου…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου