Κορωνοϊός: Έτοιμος ο Δήμος Καλαμάτας για νέα μέτρα εφόσον απαιτηθεί

Κορωνοϊός: Έτοιμος ο Δήμος Καλαμάτας  για νέα μέτρα εφόσον απαιτηθεί

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών ο Δήμος Καλαμάτας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της υγειονομικής κρίσης και τη διαρκώς αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων.

Κύριο μέλημά του είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Επιπρόσθετα, σε συνέχεια του ΦΕΚΒ2857-13.07.2020, σύμφωνα με το οποίο ορίζεται η απαγόρευση της πραγματοποίησης πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς, προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου (καταγραφή ιχνηλάτησης, αντισηπτικά, μάσκες).

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τους αρμόδιους για το θέμα φορείς (υπουργείο Υγείας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών κ.λπ.) και τα δεδομένα επαναξιολογούνται διαρκώς.

Ο Δήμος, εφόσον απαιτηθεί, είναι έτοιμος για τη λήψη νέων μέτρων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε ότι με την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα, είναι ενδεχόμενο να ματαιωθούν και κάποιες εκδηλώσεις του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού”.

Σε κάθε περίπτωση και βλέποντας τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί, ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να επιστρέψουμε στις απαγορεύσεις.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο όπως ήταν το Μάρτιο», σχολίασε.

Ο κ. Λαζανάς σημείωσε πως η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση, σημειώνοντας ότι «για τον Έλληνα δε σημαίνει τίποτα».

«Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα, μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε ένα φούρνο και ψωνίζεις και δε φορούν μάσκες οι πωλητές. Ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα», τόνισε ο κ. Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχία για τα εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, αλλά είναι μια κατάσταση με πολλές παραμέτρους, κυρίως οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα. «Τα πράγματα αυστηροποιούνται σιγά σιγά. Βλέπετε ότι έχουν κλείσει οι άλλες πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα κι έχει μείνει μόνο ο Προμαχώνας και πλέον ζητούνται πιστοποιητικά από αυτούς που έρχονται από αυτές τις χώρες», δήλωσε.

Σχετικά με την αξιοπιστία και την αυθεντικότητα των πιστοποιητικών, υπογράμμισε ότι υπάρχει μια επιτροπή, η οποία έβγαλε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν τα εργαστήρια του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από το ελληνικό κράτος για περιορισμό των μετακινήσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας.