Μέρος του Στρατοπέδου στο Δήμο Καλαμάτας προς αξιοποίηση, όχι σε Κέντρο Προσφύγων

Μέρος του Στρατοπέδου στο Δήμο Καλαμάτας προς αξιοποίηση, όχι σε Κέντρο Προσφύγων

Νέα τροπή στο… σήριαλ για το μέλλον του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα»

Το… καρπούζι και το μαχαίρι περνάνε στο Δήμο Καλαμάτας

Σκηνοθέτης… του τελευταίου επεισοδίου του τηλεοπτικού σήριαλ με τίτλο “Το μέλλον του Στρατοπέδου Καλαμάτας” είναι ο Δήμος. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Είναι χαρακτηριστικό το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής από τη συνάντηση: “Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δημάρχου με τον υπουργό εξετάστηκε η δυνατότητα παραχώρησης του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) προς το Δήμο, μέρους της έκτασης του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του για στρατιωτικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας».

Το μήνυμα από το υπουργείο είναι καθαρό: Αν ο Δήμος Καλαμάτας παρουσιάσει μια οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία θα αποδεικνύει ότι μπορεί να διαχειριστεί ένα χώρο από το Στρατόπεδο (30-40 στρεμμάτων), τότε θα έχει τη δυνατότητα να τον “αποκτήσει”, ενώ θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.

Βέβαια, η διαχείριση μέρους ή του συνόλου του Στρατοπέδου έχει απασχολήσει εδώ και χρόνια το Δήμο Καλαμάτας. Από τις εξελίξεις αυτό που διαφαίνεται είναι ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, όπως υποστήριζαν δημοσιεύματα, αλλά και… φοβούνταν φορείς της πόλης.

Το λόγο πλέον έχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ενεργοί πολίτες και οι μαζικοί φορείς της Καλαμάτας για να διεκδικήσουν λύση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, προς όφελος του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, καταθέτοντας συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση.

Συνηγορώντας με την άποψη της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα- Τόπος Ζωής”, η όποια πρόταση προκριθεί θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής σκέψης και συζήτησης. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είναι τεράστια ευθύνη και πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη