Μελέτη συνολικής παρέμβασης στο Πολυκλαδικό καταθέτει ο Δήμος Καλαμάτας

Μελέτη συνολικής παρέμβασης στο Πολυκλαδικό καταθέτει ο Δήμος Καλαμάτας

Αποτελεί… καημό μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και διαχρονικό “αγκάθι” για τις Δημοτικές Αρχές Καλαμάτας. Ο λόγος για την κατάσταση που βρίσκεται τα κτήριο του Πολυκλαδικού και τα χρήματα που απαιτούνται για την επισκευή του.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μετέφερε αισιόδοξα μηνύματα στους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει σε πολύ μεγάλο μέρος τη μελέτη της γενικής επισκευής, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, χρήματα που θα δοθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικότερα, τόνισε ότι κατά την τελευταία συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, συμφωνήθηκε η προώθηση της μελέτης για το Πολυκλαδικό. “Ετοιμάζουμε τη μελέτη και θα τη χρηματοδοτήσει με περίπου 2.000.000 ευρώ. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το θέμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Επίσης, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε με τον περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το έργο ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου, προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, σημείωσε πως η Περιφέρεια θα στηρίξει το Δήμο Καλαμάτας για αναπλάσεις στη δυτική πλευρά του ποταμού Άρι, όπως και άλλα έργα αναπλάσεων και ασφαλτοστρώσεων.

Α.Π.