Ο Νίκος Κοτταρίδης επικρατέστερος για επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μεσσήνης

Ο Νίκος Κοτταρίδης επικρατέστερος για επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μεσσήνης

Σήμερα πιθανότατα η απόφαση ερωτηματικό αν θα συμπορευτούν και οι 12

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, η πρώτη συνάντηση των 12 εναπομεινάντων δημοτικών συμβούλων της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών», με σκοπό να αποφασίσουν το νέο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ύστερα από την ανεξαρτητοποίηση του τέως δημάρχου Γιώργου Τσώνη και της τέως αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου.

Στην προχθεσινή συγκέντρωση, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Κώστας Τσάμης, πρόσωπο που είχε προταθεί να ηγηθεί απ’ άλλους συμβούλους, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε αρνηθεί εκ των προτέρων ευγενικά, προτάσσοντας τα επαγγελματικά του καθήκοντα, που δεn του επιτρέπουν να επωμιστεί το «βάρος» του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, αλλά και όπως διαφάνηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, επικρατέστερος για επικεφαλής είναι ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης,  Νίκος Κοτταρίδης. «Ερωτηματικό», ωστόσο, υπάρχει για το αν θα καταφέρει ο κ. Κοτταρίδης να συσπειρώσει και τους 12 συμβούλους που παραμένουν μέχρι και σήμερα στην «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών». Σκοπός του νέου «επικεφαλής», όποιος και αν είναι, είναι να πορευτεί με το συνδυασμό ενωμένο πάνω σε έναν κοινό ιδεολογικό άξονα, έτσι ώστε άπαντες να ξεκαθαρίσουν άμεσα τις προθέσεις τους και να μην υπάρχουν αργότερα νέες αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουρο πως θα παραμείνουν στην «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» ανεξαρτήτως του επικεφαλής, πρέπει να θεωρείται για 8 δημοτικούς συμβούλους, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για άλλους 4. Αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα, αν θα συμπορευτούν και θα στηρίξουν το νέο πρόσωπο που θα «ηγηθεί» του συνδυασμού ή θα ακολουθήσουν το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι απόψε να βγει «λευκός καπνός» και να μάθουμε το όνομα του νέου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για τα επόμενα 3 χρόνια στο Δ.Σ. Μεσσήνης.

Του Κώστα Γαζούλη