Ο κορωνοϊός «απειλεί» το πανηγύρι της Μεσσήνης

Ο κορωνοϊός «απειλεί» το πανηγύρι της Μεσσήνης

Αθανασόπουλος: «Σχεδιάζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει κανονικά»

«Θέμα» διεξαγωγής του πανηγυριού της Μεσσήνης έβαλε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Σώματος, Γιάννης Λάσκαρης. Ο κ. Λάσκαρης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το πανηγύρι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ρωτώντας τη Δημοτική Αρχή αν έχει προβλέψει πώς θα κινηθεί, καθώς η οικονομική «ζημιά» για την περιοχή θα είναι μεγάλη.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, καθησύχασε τους δημότες, λέγοντας ότι ήδη οι υπηρεσίες επεξεργάζονται όλα τα σενάρια, βάζοντας τους προβλεπόμενους χώρους των «πωλητών» σε μεγαλύτερες αποστάσεις, για να αποφευχθεί κάθε πιθανός συνωστισμός. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι το πανηγύρι παρά τις όποιες αντιξοότητες της πανδημίας θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο σημείωσε ότι τα δεδομένα στη χώρα αναφορικά με την πορεία της νόσου αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε μαζί του και η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα, Γεωργακοπούλου, που κι αυτή έχει την ίδια αγωνία για το πανηγύρι του Μελιγαλά.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι καθώς πρόκειται αυτές τις μέρες να συνεδριάσει η επιτροπή του πανηγυριού, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά επ’ αυτού του ζητήματος.

Του Κώστα Γαζούλη