Πολυχώρο αναφοράς και μουσείο για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παμίσου

Πολυχώρο αναφοράς και μουσείο για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παμίσου

Ο Γιάννης Λάσκαρης, Δημοτικός Σύμβουλος-Γραμματέας του Δ.Σ. Μεσσήνης, αφού επισημαίνει την σημαντική διαχρονικά συμβολή της παρουσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παμίσου και την φετινή επιτυχία επανόδου στην Γ’ Εθνική, προτείνει την δημιουργία ενός πολυχώρου αναφοράς για τον ιστορικό σύλλογο:

«Η επιστροφή του Παμίσου στη Γ’ Εθνική: Γιορτή για την πόλη. Χρέος μας η δημιουργία «πολυχώρου αναφοράς» της ιστορίας και της εξέλιξης της θρυλικής ομάδας.

 Μια θρυλική ομάδα όπως ο Πάμισος έχει τόσους λόγους να γιορτάζει και αξίζει από τον κόσμο της πόλης να τον τιμήσει γιατί άντεξε και φυσικά αντέχει για να μας προσφέρει πολλές χαρές ακόμη.  Σήμερα αρκετά από τα πρόσωπα που συνέβαλλαν στην εξέλιξη αυτής της ομάδας δεν είναι στη ζωή. Για αυτούς αλλά και όλους εκείνους που ακόμη έχουν μνήμες αλλά και προσδοκούν στο μέλλον και φυσικά αυτούς που τιμούν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους το παρόν του Παμίσου εμείς αισθανόμαστε χρέος και περηφάνια για τα ενενήντα χρόνια ζωής και την επιστροφή της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Ο “Πάμισος” ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικό σωματείο το 1929. Η ιστορία της ομάδας είναι όπως και αυτή του ποταμού που καθόρισε την μοίρα και την ζωή αυτού του τόπου. Μόνο που η ομάδα του Παμίσου με την ορμή του παρέσυρε σε ένα ξέφρενο αθλητικό οργασμό την πόλη και όχι μόνο. Τέλος θεωρώ χρέος μου από την θέση που κατέχω ως αυτοδιοκητικός να προτείνω και φυσικά να συμβάλλω στην δημιουργία μουσείου για ένα τόσο ιστορικό αθλητικό σύλλογο. Σε έναν σύλλογο με τόσο έμψυχο δυναμικό σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, με την ιστορία της πόλης να συναντά την δική του ιστορία και να πορεύονται συχνά πυκνά μαζί, οφείλουμε την δημιουργία «πολυχώρου αναφοράς» της ιστορίας και της εξέλιξης της θρυλικής ομάδας».