Σε εφαρμογή τέθηκε η ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Μεσσήνης

Σε εφαρμογή τέθηκε η ελεγχόμενη  στάθμευση στο Δήμο Μεσσήνης

«Αναπτυξιακό και όχι εισπρακτικό το μέτρο» τονίζει ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος

Σε εφαρμογή τέθηκε το πιλοτικό μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους «πέριξ» του κέντρου της Μεσσήνης από την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω μέτρο έχει ως στόχο, πρώτον, να συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της Μεσσήνης και, δεύτερον, οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βρίσκουν εύκολα θέση για στάθμευση, για να μπορούν να επισκεφθούν τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Ξεκαθάρισε ότι το «μέτρο» είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακό και σε καμία περίπτωση «εισπρακτικό». Παράλληλα, ζήτησε την αμέριστη βοήθεια και την κατανόηση των δημοτών της Μεσσήνης αυτές τις πρώτες μέρες εφαρμογής, ενώ σημείωσε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συσταθεί τριμελής επιτροπή που θα καταγράφει την πιλοτική εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραλείψεις αλλά και βελτιωθεί και να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις όπου κριθεί ότι χρειάζεται.

Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την προκήρυξη θέσεων για δημοτικούς αστυνόμους, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Μεσσήνης έχει μόλις τρεις, οι οποίοι σε 2-3 μήνες θα γίνουν τέσσερις.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Ρούτσης, που επέβλεπε από κοντά τις προσπάθειες των δημοτικών αστυνόμων, σημείωσε ότι τις πρώτες δύο ημέρες οι παρεμβάσεις είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα και από σήμερα Παρασκευή θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων. Υπενθύμισε ότι η εφαρμογή της πιλοτικής λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης αφορά συγκεκριμένα 185 θέσεις που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας, συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος πάρκινγκ στο «βόρειο τμήμα», καθώς και την οδό «Μπούκα» από την οδό Κολοκοτρώνη και προς την πλατεία.

Επίσης, υπάρχουν 159 ελεύθερες θέσεις που είναι «σημειωμένες» με μπλε γραμμές, ενώ η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει Δευτέρα με Σάββατο 9.00 – 14.00, και απογεύματα Τρίτης- Πέμπτης και Παρασκευής 17.00 – 21.00. Κυριακές και αργίες η στάθμευση θα είναι ελεύθερη.

Κλείνοντας ο κ. Ρούτσης τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα θα καταγραφούν τυχόν προβλήματα και η Δημοτική Αρχή θα κρίνει αν θα πρέπει το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλα σημεία.

Του Κώστα Γαζούλη