Στο Δήμο Μεσσήνης η ξενοδοχειακή μονάδα για υποδοχή ασθενών του COVID 19

Στο Δήμο Μεσσήνης η ξενοδοχειακή μονάδα για υποδοχή ασθενών του COVID 19

H λίστα του υπουργείου Τουρισμού με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19 δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, το ξενοδοχείο που έχει επιλεγεί είναι στο Δήμο Μεσσήνης.

Πάντως, τα μεγάλα κενά στην ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων απειλούν να τινάξουν στον αέρα την πολυδιαφημισμένη εικόνα της ασφαλούς χώρας, που μόνο επικοινωνιακά φροντίζει να συντηρεί η κυβέρνηση.

Οι εκπτώσεις, όμως, έχουν ήδη αρχίσει από τα χαμηλά ποσά που διατίθενται για τους χώρους υποδοχής των κρουσμάτων, από την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που παραμένουν ασαφείς, ακόμα και στο παρά πέντε της επανεκκίνησης του τουρισμού.

Δυστυχώς, η εικόνα αυτή είναι πια ορατή και στο εξωτερικό και γι’ αυτό οι κρατήσεις μειώνονται αντί να αυξάνονται. Η κυβέρνηση διαφημίζει το ελληνικό καλοκαίρι ως μια «διανοητική κατάσταση» (state of mind), αλλά με τις αποφάσεις της περίπου λέει «δεν πειράζει» (never mind), αν πάει κάτι στραβά.