Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές το Σαββατοκύριακο

Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές το Σαββατοκύριακο

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για κλοπές που έκαναν σε τρεις περιπτώσεις.

Αρχικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δύο άντρες, 52 και 53 ετών, για κλοπή μηχανής. Οι δύο άντρες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Αριοχωρίου να οδηγούν την μηχανή και κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι ήταν κλεμμένη. Είχε δε κλαπεί το πρωί της Παρασκευής από την οδό Ψαρών στην Καλαμάτα.

Η μηχανή αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ στην κατοχή του 53χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα ηρωίνης, βάρους 0,2 γραμμαρίων. Προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης

Το απόγευμα του Σαββάτου ένας 19χρονος Ρουμάνος προσέγγισε στην Αριστομένους έναν 74χρονο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε κάρτες τραπεζών.

Ωστόσο, ο 74χρονος αντιλήφθηκε την κλοπή και ειδοποίησε την Αστυνομία. Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 19χρονο και τον συνέλαβαν. Ο φάκελος με τις κάρτες βρέθηκε πάνω του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Και για αυτή την υπόθεση προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας

Τέλος, την Κυριακή το μεσημέρι συνελήφθη στο Ασπρόχωμα ένας 36χρονος Ρομά για κλοπή. Κι αυτό, γιατί την προηγούμενη ημέρα από ανασφάλιστο φεγγίτη μπήκε σε επιχείρηση στα Ακοβίτικα και αφαίρεσε 100 ευρώ. Η  δράση του, όμως, καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και την Κυριακή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των 14 ευρώ, το οποίο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Της Βίκυς Βετουλάκη