“Τρέχουν” για υπογραφή της σύμβασης μέσα στον Αύγουστο για το νέο αγωγό ύδρευσης Φ800

“Τρέχουν” για υπογραφή  της σύμβασης μέσα στον Αύγουστο για το νέο αγωγό ύδρευσης Φ800

Με αλλαγή όδευσης από Αθηνών στη Νέα Είσοδο

Η βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης για το Δήμο Καλαμάτας είναι θέμα σημαντικό. Γι’ αυτό το λόγο η εγκεκριμένη χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης των κεντρικών αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού από την Τοπική Κοινότητα Πηδήματος προς Καλαμάτα και Μεσσήνη (Φ600 και Φ300) είναι ζωτικής σημασίας.

Άλλωστε και οι δύο είναι πεπαλαιωμένοι (χρονολογούνται από το 1938) και ανεπαρκούς διατομής για τις σημερινές και τις μελλοντικές ανάγκες υδροδότησης. Ιδιαίτερα ο αγωγός διατομής Φ600 διέρχεται ιδιοκτησίες, με αποτέλεσμα οι διαρροές να μη γίνονται έγκαιρα αντιληπτές και οι επισκευές να είναι δύσκολες, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση.

Ο νέος κεντρικός αγωγός διατομής Φ800 από την Τοπική Κοινότητα Πηδήματος έως την Καλαμάτα έχει σχεδιαστεί για μεταφορά νερού για 150.000 κατοίκους, προκειμένου να καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δυτικής Μάνης (από Αβία έως Τραχήλα).

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με αφορμή ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χριστόπουλου για τα προβλήματα στην οδό Αθηνών, ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, μια και από εκεί έχει σχεδιαστεί να περάσει ο νέος αγωγός ύδρευσης.

Αναγνωρίζοντας, όμως, τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκύψουν, είπε ότι γίνονται προσπάθειες ο αγωγός να περάσει από τη Νέα Είσοδο, μια και θα δημιουργηθούν λιγότερα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι είναι εφικτό η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 11,2 εκατομμυρίων ευρώ, να υπογραφεί μέσα στον Αύγουστο, εξέλιξη πολύ σημαντική για την πόλη της Καλαμάτας και τους κατοίκους της.

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στην οδό Αθηνών, παραδέχτηκε ότι υφίστανται προβλήματα, αλλά υπάρχει σχεδιασμός να αντιμετωπιστούν μόλις ολοκληρωθεί η όδευση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Α.Π.