«Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι» της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

«Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι»  της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Έξι συλλήψεις σε μια μέρα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Έξι άτομα για καλλιέργεια μεμονωμένων δενδρυλλίων κάνναβης και για κατοχή ηρωίνης συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις, μέσα σε μια μέρα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Ναρκωτικά

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 1.233  άτομα, εκ των οποίων τα 913 ήταν Έλληνες και τα 320 αλλοδαποί, καθώς και σε 954 οχήματα. Προσήχθησαν 115 άτομα, από τα οποία 70 ήταν Έλληνες και 45 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 72  άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 347 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά. Ειδικότερα, ένας 35χρονος Ρομά στη Μεσσήνη, καθώς βρέθηκε να καλλιεργεί 2 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ένα να το έχει φυτέψει σε γλάστρα στο σπίτι του και το δεύτερο κοντά στο σπίτι  να το έχει καλλιεργήσει στο έδαφος. Το καθένα είχε ύψος 60 εκ. Ακολούθως, συνελήφθη ένας 18χρονος, επίσης στη Μεσσήνη, διότι καλλιεργούσε σε γλάστρα 1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 45 εκ. Στο Πλατύ συνελήφθη ένας 53χρονος, διότι κατείχε ηρωίνη βάρους 0,3 γραμμ. Στον Άγιο Κωνσταντίνο συνελήφθη 22χρονος Ρομά, διότι βρέθηκε πάνω του ηρωίνη βάρους 0,4 γραμμ. Στην Αίπεια συνελήφθη 60χρονος για κατοχή 1 γραμμαρίου ηρωίνης και, τέλος, στους Χράνους συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός για 1,1 γραμμ. χασίς.

Κλοπή

Στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 33χρονος για κλοπή τροχοφόρου. Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης εκλάπη από την οδό Οιχαλίας μια μοτοσικλέτα που ήταν παρκαρισμένη. Λίγες ώρες μετά η μηχανή βρέθηκε παρατημένη στις Εργατικές Κατοικίες στην Αγία Τριάδα. Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί εντόπισαν ως δράστη και συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος και παραδέχτηκε την πράξη του.

Επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 52χρονος στο Πεταλίδι, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του ένα αεροβόλο, 2 κυνηγετικά όπλα και 11 φυσίγγια, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια

-Ένας 64χρονος για καταδικαστικό έγγραφο

-Ένας 19χρονος για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

-Εννέα Έλληνες και 3 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη