Χειροπέδες σε 5 Ρομά για κλοπές το Σαββατοκύριακο

Χειροπέδες σε 5 Ρομά για κλοπές το Σαββατοκύριακο

Σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα

Πέντε Ρομά, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από αστυνομικούς της Μεσσηνίας για κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Όλοι τους, με τις εις βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Χρήματα από βενζινάδικο

Το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δύο αδέλφια Ρομά, 28 και 33 ετών. Τα δύο αδέλφια πήγαν το μεσημέρι σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας. Με τη μέθοδο της απασχόλησης, ότι ο ένας ήθελε να βάλει καύσιμα, ο άλλος μπήκε στο πρατήριο και πήρε από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ. Όμως, τη δράση του κατέγραψε η κάμερα παρακολούθησης του καταστήματος. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και λίγες ώρες μετά εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, κατά το διάστημα από 8 έως 17 Ιουνίου τα δύο αδέλφια είχαν διαπράξει κλοπές και απόπειρες σε αυτοκίνητα.

Στις 8 Ιουνίου στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας έσπασαν το τζάμι από σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού και χρήματα.

Στις 16 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο Μπούκας αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κόσμο και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Στις 17 Ιουνίου, πάλι στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, έσπασαν τζάμι οχήματος, αλλά δεν αφαίρεσαν τίποτα. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα διαρρηκτικό εργαλείο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σπίτια και αυτοκίνητα

Την Κυριακή στον Άρι συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ένας  22χρονος  Ρομά για άλλες κλοπές. Το μεσημέρι ο 22χρονος μπήκε από περίφραξη σπιτιού στον Άρι και αφαίρεσε ένα χάλκινο καζάνι και οικιακά σκεύη. Τον αντιλήφθηκε, όμως, γείτονας και λίγο αργότερα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν όσα είχε κλέψει και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 22χρονος από 8 έως 11 Ιουλίου είχε διαπράξει ακόμη μια κλοπή και μια απόπειρα.

Ειδικότερα, το Σάββατο μπήκε σε σπίτι στον Άρι, έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Στις 8 προς 9 του μήνα, πάλι στον Άρι παραβίασε παράθυρο σπιτιού, αλλά και αποθήκη και πήρε αλουμινένιες πόρτες, δύο αλυσοπρίονα, ένα κονταροπρίονο και μια μπαταρία τρακτέρ.

Όταν συνελήφθη, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και 18 ναρκωτικά δισκία. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Τέλος, ένα γυναικείο ρούχο αφαίρεσαν την Παρασκευή από κατάστημα στην πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα μάνα και κόρη Ρομά, όμως έγιναν γρήγορα αντιληπτές.

Οι δύο γυναίκες, 24 και 40 ετών, πήγαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν το ρούχο. Η ιδιοκτήτρια, όμως, αντιλήφθηκε την κίνησή τους και ειδοποίησε την Αστυνομία. Εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το κλεμμένο ρούχο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

Της Βίκυς Βετουλάκη